You are here: Home » Reizen » Gibraltar bezoeken, wat is er allemaal te doen?

Gibraltar bezoeken, wat is er allemaal te doen?

door Jaro
Gibraltar bezoeken

Gibraltar is een uniek stukje Europees gebied. Op papier behoort dit namelijk bij Groot-Brittannië, maar het land ligt in het zuiden van Spanje. De straat van Gibraltar is een stuk zee dat Spanje van Afrika scheidt. Het land zelf wordt door middel van een landingsbaan gescheiden van Spanje. Een bijzondere plek dus. Wat moet je beslist zien wanneer je Gibraltar gaat bezoeken? Wij hebben de leukste Gibraltar bezienswaardigheden op een rijtje gezet!

Gibraltar bezoeken

Gibraltar bezoeken kun je per auto, maar ook met het vliegtuig. Er is een klein vliegveld in Gibraltar. Een goedkopere en handigere optie is vliegen naar Malaga en vanaf daar met een (huur)auto je reis vervolgen. Gibraltar heeft een rijke historie de imponerende rots van Gibraltar was een belangrijke plek in het verleden en meerdere volkeren streden om deze plek. Uiteindelijk trokken de Engelsen aan het langste eind en tot op de dag van vandaag is het gebied Engels grondgebied. Er wonen slechts 30.000 mensen, maar jaarlijks bezoeken miljoenen toeristen Gibraltar. Wat maakt deze plek zo speciaal? Hieronder 5 tips voor een vakantie naar Gibraltar!

Gibraltar bezoeken landingsbaan

1 De Rots van Gibraltar

Een van de meest bijzondere bezienswaardigheden van Gibraltar is de Rots van Gibraltar. Ten eerste heb je vanaf hier een geweldig uitzicht over de Atlantische Oceaan, het puntje van Marokko en een gedeelte van Spanje. Ten tweede leven hier honderden berberapen. Dit zijn de enige wilde apen in Europa. De apen leven in het wild, maar zijn halftam. Zo zijn ze meestal niet mensenschuw en zullen ze proberen al het voedsel wat ze zien te grijpen. Een indrukwekkend gezicht!

2 Het Gibraltar Museum

Zoals we eerder schreven heeft dit gebied een rijke geschiedenis. Als je interesse hebt in geschiedenis dan mag een bezoekje aan het Gibraltar Museum beslist niet ontbreken. Hier kun je je verdiepen in de indrukwekkende historie van het schiereiland. Ook vind je in dit museum enkele Moorse baden. Let wel op: het museum is op zondag gesloten!

3 De landingsbaan van Gibraltar

We schreven in de inleiding al dat Gibraltar wordt gescheiden van Spanje door een landingsbaan. Dit is echter geen ‘normale’ landingsbaan. Over deze landingsbaan loopt namelijk de weg van de grens van Gibraltar naar het dichtstbijzijnde stadje La Linea in Spanje. Zodra er een vliegtuig landt, moeten de auto’s even wachten. Erg bijzonder om eens in het echt te zien!

4 Het Moorse kasteel

In Gibraltar vind je veel historische gebouwen. Een van deze gebouwen is het Moorse kasteel. Dit kasteel is gebouwd in de achtste eeuw. De opdracht voor de bouw werd gegeven, zoals de naam al doet vermoeden, door de Moren. Zij bestuurden toendertijd het gebied. In de 15e eeuw werden de Moren verslagen door de Spanjaarden en zij besloten het kasteel te verbouwen. Het kasteel is de afgelopen eeuwen voor verschillende doeleinden gebruikt. Tot 2010 was het de gevangenis van Gibraltar. Vandaag de dag is het een populaire attractie onder toeristen.

5 Main Street

Omdat dit gebied zo klein is, kun je een vakantie hier naartoe net zo goed een ‘stedentrip Gibraltar’ noemen. De stad is erg gezellig en er is genoeg te doen. Met name de Main Street, de belangrijkste straat van Gibraltar, is een echte aanrader. Je vindt hier gezellige restaurants en Britse pubs, maar ook leuke winkels. Door het jaar heen worden er verschillende parades gelopen. De grootste is de ‘Queen birthday parade’. Een beetje als Koningsdag, maar dan op zijn Brits!

Zo, dit waren de mooiste bezienswaardigheden van Gibraltar. Ben jij hier weleens geweest? Zo ja, dan horen we graag je ervaringen. Laat het ons weten in de reacties hieronder! 

Related Articles