You are here: Home » Reizen » Bezienswaardigheden Gardameer: de 4 leukste op een rij!

Bezienswaardigheden Gardameer: de 4 leukste op een rij!

door Jaro

Het is nog maar de vraag of we definitief van het coronavirus verlost zijn, maar de schade is tot nu toe beperkt gebleven. Het aantal nieuwe besmettingen neemt in veel Europese landen af en dat betekent dat de grenzen weer open zijn. Landen als Frankrijk, Spanje en Italië kunnen weer bezocht worden. Perfecte timing nu de zomervakantie net is begonnen. Denk bijvoorbeeld aan een vakantie aan het prachtige Gardameer in Italië. Wat zijn de leukste bezienswaardigheden aan het Gardameer? Hieronder 4 leuke Gardameer tips!

Bezienswaardigheden Gardameer

Je hebt vast weleens van het Gardameer gehoord. Dit meer ligt in Noord-Italië en is razend populair onder de Nederlanders. Je vindt er gezellige hotels en veel verschillende campings. Kleine natuurcampings, maar ook grote campings waar veel te doen is. Wat te doen bij het Gardameer? Je kunt natuurlijk in het meer zwemmen, maar ook in de omgeving iis veel te doen. Zo vindt je rond het meer gezellige Italiaanse plaatsjes en kun je er prachtig wandelen. Wij hebben de leukste bezienswaardigheden rond het Gardameer op een rijtje gezet!

1 Sirmione

Eén van de leukste Gardameer vakantie tips is het plaatsje Sirmione. Dit is een van de mooiste dorpjes rondom het meer. Het dorp ligt als het ware op een scheereiland in het meer, je hebt er echt het gevoel te worden omringd door het helderblauwe water. Wat zijn leuke Sirmione bezienswaardigheden die je echt moet bezoeken? Het kasteel van Sirmione moet je beslist bezoeken, maar ook de ruïnes van de Grotte di Catullo. En gewoon rondstruinen door het dorp is natuurlijk erg leuk. Alsof je door een openluchtmuseum rondloopt!

2 Garda

Een ander mooi dorpje aan het Gardamaar is (hoe kan het ook anders) het dorpje Garda. Net als in Sirmione, vind je in Garda ook interessante bezienswaardigheden. De naam van het dorp komt van het Germaanse woord ‘warda’. Dit betekent ‘wacht’ en dit is een verwijzing naar het prachtige kasteel van Garda, wat een echte aanrader is. Ook kun je in Garda heerlijk dineren aan het strand en natuurlijk zwemmen als het lekker weer is!

bezienswaardigheden-gardameer

3 Varen op het Gardameer

Naast het bezoeken van Idyllische dorpjes is het meer zelf natuurlijk dé meest populaire bezienswaardigheid. Je kunt heerlijk zwemmen in het Gardameer, maar als je het meer wilt verkennen kun je je het beste per boot verplaatsen. Je kunt een tochtje maken met een Riva boot. Dit is een superluxe speedboot. Op het achterdek kun je heerlijk ontspannen en zonnen, maar er is op de boot ook genoeg plek om in de schaduw te zitten.

4 Verona

Heb je de omgeving van het Garda meer wel gezien? Dan kun je vanaf deze locatie ook een geweldige dagtrip naar Verona maken. Je kent de stad vast van naam, hier speelt het verhaal van niemand minder dan Romeo en Juliette zich af. Dit prachtige stadje inspireerde Shakespeare destijds en wij weten wel waarom. De prachtige oude huizen, de kunst in de stad én de gezellige sfeer maken van Verona een unieke plek die behoort tot de mooiste bezienswaardigheden van de streek!

Zo, dit waren de leukste bezienswaardigheden rond het Gardameer. Waar ga jij deze zomer naartoe? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Related Articles