You are here: Home » Lifestyle » Geen voldoening in je huidige baan? Dit kun je doen

Geen voldoening in je huidige baan? Dit kun je doen

door danny

De coronacrisis heeft een ongekend grote invloed gehad op onze samenleving. De sociale omgang en de vrijetijdsbestedingen veranderden, net zoals de manier waarop mensen werkten. Vooral de lockdowns waarbij mensen zoveel mogelijk vanuit huis werkten hebben ervoor gezorgd dat meer mensen stress ervaren en burn-outklachten ontwikkelen. Doordat ze geen voldoening meer uit hun werkzaamheden halen, of omdat ze een verslechtering hebben ervaren als het gaat om de relatie met collega’s en de managementstijl. Ten tijde van een crisis zijn mensen vaak op zoek naar zekerheid. Het zoeken naar ander werk wordt dan niet aangedurfd. Nu de economische vooruitzichten echter weer veel beter zijn, kan het nu wel het juiste moment zijn. Welke mogelijkheden zijn er?

Intern op zoek naar een andere functie

Heb je het wel naar je zin bij je werkgever, en kun je het goed vinden met je collega’s? Maar heb je al langere tijd problemen om de motivatie te vinden je taken uit te voeren en productief te zijn? Ga dan eens in gesprek met je leidinggevende. Mogelijk is er binnen de organisatie een andere functie die je meer uitdaging biedt.

Anderen helpen op te leiden

Binnen zeer korte tijd is er een arbeidscrisis in ons land ontstaan. Door de maatregelen vanwege de coronapandemie was er tot een paar maanden geleden te weinig werk. Momenteel is er juist te veel werk voor te weinig mensen. Het tekort aan personeel wordt onder andere ontstaan door een mismatch tussen vraag en aanbod. Wil jij een bijdrage leveren aan de oplossing hiervoor? Zet dan je kennis en ervaring in om anderen op te leiden. Bijvoorbeeld door te gaan werken bij een opleidingsinstituut zoals NCOI. Op de werken bij pagina vind je alle openstaande vacatures, en lees je meer over freelance opdrachten voor professionals.

Een opleiding gaan volgen

Een opleiding gaan volgen

Wil je echt helemaal iets anders gaan doen? Omdat je je huidige taken niet interessant genoeg meer vindt, of omdat je werk wil dat meer toekomstbestendig is? Dan kun je ook een opleiding volgen om een hele andere functie te gaan uitvoeren. Er is een zeer divers aanbod van opleidingen in uiteenlopende branches, op allerlei niveaus. Alleen al de opleider NCOI leidt jaarlijks meer dan 20.000 mensen op. Wil je weten hoe zij dat ervaren hebben? Lees dan deze NCOI reviews.

Goed om te weten als je je studiekosten zelf betaalt: alleen nog dit jaar kun je studeren met belastingvoordeel. Tot 1 januari 2022 kun je tot vijftig procent (met een maximum van 15.000 euro) aan studiekosten aftrekken van je inkomstenbelasting.

Related Articles