You are here: Home » Lifestyle » Genieten van meer ruimte in huis? 5 tips!

Genieten van meer ruimte in huis? 5 tips!

door danny
Genieten van meer ruimte in huis 5 tips!

Zeker nu we allemaal meer thuis zitten, is extra ruimte heel fijn. Misschien heb je nu eindelijk de tijd om eens grondig op te ruimen. Maar wat als je gewoon klein woont? Hoe kom je dan aan extra ruimte? Dit zijn 5 tips waarmee je extra ruimte in huis creëert.

1. Netjes opruimen en opbergen

Vaak kan een rommelige kamer heel klein lijken. Een flinke opruimbeurt kan daardoor ineens heel veel ruimte creëren. Het is daarbij belangrijk dat je overtollige spullen direct weggooit. Andere spullen kun je meteen op hun vaste plek leggen. Het plaatsen van een extra kast zorgt ervoor dat je je spullen netter kunt opbergen. Door gebruik te maken van gelabelde manden of bakken kun je je spullen netjes sorteren. Het levert meer ruimte op dan je denkt!

2. Huur opslagruimte

Heb je netjes opgeruimd, maar blijven er gewoon te veel spullen over? Dan is het tijd om opslagruimte te huren. Er is altijd wel opslagruimte te huur in de buurt. Je huurt opslagruimte per vierkante meter of per kubieke meter. De opslagruimte is ideaal als je voor kortere of langere tijd je spullen een ander plekje wilt geven. Zo heb je in huis de ruimte, zonder dat je je dierbare spullen weg moet gooien. Het is handig tijdens verhuizingen en verbouwingen, maar ook om te gebruiken als je thuis werkt en extra ruimte nodig hebt.

Huur opslagruimte

3. Overweeg een verbouwing

Heb je al langer last van ruimtegebrek? Overweeg dan een verbouwing om op een wat rigoureuzere manier ruimte te maken. Je kunt bijvoorbeeld een aanbouw aan je woning plaatsen. Maar op kleinere schaal kan het ook: denk aan het plaatsen van een dakkapel. Ook knieschotten onder het schuine dak kunnen meer ruimte opleveren dan je denkt. Zo’n verbouwing hoeft niet heel duur te zijn en het levert wel direct veel extra ruimte op in huis. De investering in je huis is het meestal wel waard, aangezien meer ruimte zorgt voor een hogere waarde van je woning.

4. Tuinhuis, veranda of blokhut

Heb je de beschikking over een ruime tuin? Dan is het ook een optie om een tuinhuis, veranda of blokhut te plaatsen. Hier kun je dan diverse spullen in opbergen die je anders in huis zou bewaren. Of je maakt van de blokhut een kantoor zodat je daarvandaan kunt werken. Dit levert in huis veel ruimte op, terwijl je er in de tuin weinig last van hebt. Natuurlijk is het niet echt een optie als je maar een klein tuintje hebt, maar voor mensen met een grote tuin kan het heel veel extra ruimte geven.

5. Maak optimaal gebruik van alle ruimtes

Je hebt in huis misschien meer ruimte dan je denkt. Het is goed om alle ruimtes langs te lopen. Maar je er optimaal gebruik van? Een zolder kan bijvoorbeeld vaak (deels) worden omgebouwd tot een praktische kamer. Of je kunt hem efficiënter inrichten zodat je er veel meer spullen kwijt kunt. Dat geldt ook voor andere kamers: gebruik je ze nuttig? Of zou een andere indeling je meer ruimte opleveren?

Meer ruimte in huis is erg prettig. Het is fijn om een eigen plekje te hebben waar je rustig je gang kan gaan. Of een aparte ruimte waar de kids kunnen spelen zonder dat jij steeds in de herrie zit. Vaak zijn er meer opties dan je denkt om meer ruimte te maken. Zoals deze 5 tips, waarmee je al snel 20% meer ruimte in huis kunt creëren!

Related Articles