You are here: Home » Gezond » Extreem droge huid? 6 tips om hier vanaf te komen!

Extreem droge huid? 6 tips om hier vanaf te komen!

door Jaro
droge-huid

Een droge huid is niet fijn. Iedereen heeft weleens last van een schrale huid en dit kan voor pijn zorgen. Droge huid kan overal op het lichaam voorkomen. Denk aan extreem droge huid op het gezocht, maar ook droge huid op de benen. Het komt voor in de winter, maar ook in de zomer. Wat is meestal de oorzaak van een droge huid? ’s Winters omdat de verwarming zorgt voor droge lucht in huis en in de zomer is de zon de grote boosdoener. Wat kun je eraan doen? Wij hebben 6 tips tegen een droge huid op een rijtje gezet!

Extreem droge huid

Een extreem droge huid is niet alleen pijnlijk, maar het kan ook voor onzekerheid zorgen. Wanneer het bijvoorbeeld in je gezicht zit, dan is dit vaak ook zichtbaar. En veel mensen worden hier onzeker van. Gelukkig zijn er dingen die je kunt doen tegen een schrale huid. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, maar wat te doen bij een droge huid? Wij hebben 6 tips voor een droge huid op een rijtje gezet!

1 Probeer niet te veel te douchen

Veel mensen vinden het heerlijk om te douchen. ’s Ochtens bij het opstaan, voor het naar bed gaan, of gewoon midden op de dag om jezelf even op te frissen. Douchen zorgt er echter voor dat het vetlaagje op je gezicht weggespoeld wordt. Dit vetlaagje wil je liever behouden, want dit beschermt je gezicht. Korter douchen of minder warm douchen is beter wanneer je een gevoelige huid hebt.

2 Vermijd alcohol

Dat alcohol ongezond is, dat weten de meeste mensen wel. Maar wist je dat dit ook slecht voor je huid is? Alcohol droogt namelijk niet alleen je lichaam van binnen uit, maar ook van buiten. Daarnaast verminder dit de productie van collageen. Dit stofje is erg belangrijk voor een gezonde huid!

3 Crème smeren

Het beste middel tegen een droge huid is het smeren van crème. Je wilt de huid zoveel mogelijk hydrateren. Elke crème is in principe hydraterend, maar voor een schrale huid kun je het beste kiezen voor crèmes met vitamines én natuurlijke ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan Aloë Vera of Olijf. Probeer de huid zoveel mogelijk vochtig te houden.

extreem-droge-huid

4 Niet krabben

Soms gaat een schrale huid gepaard met huidschilfers die van je huid afvallen. Probeer hier zoveel mogelijk vanaf te blijven. Je hebt waarschijnlijk de neiging om de dode huidcellen van je lichaam af te halen, maar dit werkt averechts. Dit wrijven en krabben kan de huid namelijk alleen nog maar meer beschadigen. Scrubben is dan ook uit den boze wanneer je last hebt van een extreem droge huid.

5 Verhoog de luchtvochtigheid

De buitenlucht daar kun je niet zoveel aan veranderen, maar de lucht in huis daar heb je wel invloed op. Droge lucht zal de klachten verergeren. Je bent dus gebaat bij vochtige lucht in huis. Hoe pak je dit aan? Je kunt een luchtbevochtiger aanschaffen voor in de zomer en winter. In de winter kun je ook schaaltjes met water naast de radiatoren zetten. Dit verhoogt ook de luchtvochtigheid in huis.

6 Pas op met de zon

Als je één ding moet vermijden met een schrale huid dan zijn het de stralen van de zon wel. Heerlijk om in de zon te zitten, maar bescherm je gezicht. UV-straling kan erg schadelijk zijn. Als je dan toch in de zon wilt zitten, vermijd dan de middaguren en smeer je goed in met een zonnebrandcrème voor gevoelige huid.

Heb jij weleens last van een extreem droge huid? Zo ja, wat doe jij daar aan? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Related Articles