You are here: Home » Wonen » Grote bloempot in je tuin of op het dakterras

Grote bloempot in je tuin of op het dakterras

door danny
Grote bloempot in je tuin of op het dakterras

Een grote bloempot is zowel letterlijk als figuurlijk een grote toevoeging aan je tuin of dakterras. Door het indrukwekkende formaat creëer je nog meer sfeer! Heb jij nog geen XL bloempotten aangeschaft? Laat je dan inspireren door het onderstaande artikel.

Grote bloempot als eyecatcher

Bloempotten zijn onmisbaar in iedere tuin en op ieder balkon/dakterras. Het is een gemakkelijke manier om wat meer kleur in de omgeving te brengen. Bloempotten zijn onderhoudsvriendelijk en bovendien een stuk flexibeler dan een vaste plantenborder. Je kunt de opstelling altijd weer aanpassen op de situatie. Als je regelmatig een andere positie wil uitproberen, is het handig om te kiezen voor een grote kunststof bloempot. Deze zijn licht van gewicht en dus gemakkelijker te verplaatsen. Op de eerste afbeelding zie je de kunststof bloempot Monaco van het merk ikala. Al hun producten zijn gemaakt van hoogwaardig en duurzaam kunststof. Jump naar de collectie grote bloempotten van ikala en bekijk het hele assortiment.

In de tuin of op het dakterras

Wanneer je een grote bloempot in de tuin plaatst, moet je altijd zorgen dat er gaatjes in de bodem zitten. Zo kan het regenwater goed weglopen. Om de pot gemakkelijk te kunnen verplaatsen, vul je het onderste gedeelte van de bloempot met hydrokorrels. Gebruik je grote bloempotten op het dakterras of je balkon? Dan is het beter om de potten te verzwaren met bijvoorbeeld kiezelstenen. Hierdoor zal de pot stevig blijven staan bij een windvlaag.

Stijl, vorm en design

Stijl, vorm en design

Kies een bloempot die mooi aansluit op de rest van je tuin of dakterras. Let hierbij op het kleurgebruik, de vorm en de algehele stijl. Een minimalistisch design werkt eigenlijk altijd goed! Door middel van planten of bloemen kun je de uitstraling aanpassen. Een grote cactus oogt bijvoorbeeld erg stoer, terwijl een hoge grasplant juist zorgt voor een speels effect.

Bloempotten groeperen en combineren

Wil je meerdere grote bloempotten aanschaffen? Zorg er dan voor dat ze mooi bij elkaar passen. Ze hoeven niet exact hetzelfde te zijn. Het is juist leuk om af te wisselen met verschillende vormen of kleuren. Daarnaast is het mooi om de potten te groeperen in duo’s of groepjes van 3.

Inspiratie voor bloemen en planten

Je kunt eindeloos veel soorten bloemen, planten, struiken en boompjes in een grote bloempot plaatsen. Een aantal populaire opties zijn: palmbomen, olijfbomen, vijgenbomen, citroenbomen, hibiscus bloemen en rozenstruiken. Let vooral goed op het formaat en zorg ervoor dat de wortels voldoende ruimte krijgen.

Related Articles