You are here: Home » Wonen » Nieuw dakraam laten plaatsen: waar moet je op letten?

Nieuw dakraam laten plaatsen: waar moet je op letten?

door danny
Nieuw dakraam laten plaatsen

Wil je meer daglicht in de zolderkamer? Laat dan een (extra) dakraam plaatsen! Zo wordt de zolder een hele aangename ruimte voor een kantoor, hobbykamer of slaapkamer. In dit artikel lees je waar je zoal op moet letten bij het aanschaffen van een nieuw dakraam.

Prijs-kwaliteitverhouding van dakramen

Bij het aanschaffen van een dakraam moet je niet zomaar op de koopjes afgaan. Je moet vooral kijken naar de prijs-kwaliteitverhouding van het product. Met een goed merk als VELUX weet je zeker dat je lang kunt genieten van de nieuwe dakramen. Er zijn zelfs regelmatig aantrekkelijke acties. Op dit moment kun je je bijvoorbeeld aanmelden voor de VELUX Verbouw Bonus. Laat via hun website weten wat jouw verbouwplannen zijn met de VELUX producten en wie weet win je maar liefst €5.000! Dan heb je de investering van een paar mooie dakramen meteen weer terugverdiend. Dat is pas echt leuk verbouwen!

Goede isolatie en ventilatie

Een dakraam van hoge kwaliteit herken je vaak aan de goede isolatiewaarde. De ramen en kozijnen kunnen de warmte goed vasthouden in huis. Dat is natuurlijk heerlijk in de winter! Ook hebben nieuwe generatie dakramen goede ventilatieopties, denk aan een zelfregulerend ventilatierooster. Hierdoor kun je altijd frisse en schone lucht naar binnen laten.

Juiste materiaalkeuze

Laten plaatsen van een dakraam

Er zijn zowel houten als kunststof dakramen verkrijgbaar. Beide materialen hebben andere positieve punten. We raden je dus aan om je te verdiepen in de verschillen en daarna een keuze te maken. Vind je dit lastig? Vraag dan zeker eens om professioneel advies in een winkel, showroom of via een website.

Stijl van de dakramen

Dakramen zijn er niet alleen in allerlei formaten, maar ook in verschillende kleuren en stijlen. De exacte mogelijkheden zijn natuurlijk afhankelijk van het gekozen materiaal. Daarnaast kun je nog kiezen tussen een dakraam met een tuimelvenster of een uitzettuimelvenster. Je kunt dus echt je ideale product zelf samenstellen!

Montage door professionals

Voor een goed resultaat moet een dakraam op de juiste manier gemonteerd worden. Ga dus niet zelf aan het prutsen, maar kies voor een professioneel bedrijf. Dakraamconcurrent is een officiële montagepartner van VELUX en dus een slimme keuze. Ze plaatsen niet alleen de dakramen op een professionele manier, maar zorgen ook voor een hele nette afwerking. Na het monteren nemen ze al het afval mee en laten ze de kamer bezemschoon achter. En ook niet onbelangrijk: je krijgt 10 jaar garantie op het product en de plaatsing.

Related Articles