You are here: Home » Gezond » Het belang van een goede zithouding

Het belang van een goede zithouding

door danny
Het belang van een goede zithouding

Veel lichamelijke klachten ontstaan door te weinig bewegen en een slechte zithouding. Nu steeds meer beroepen zittend worden uitgeoefend, erkennen meer en meer mensen lichamelijke pijn. Soms begint de zeurende pijn al tegen het eind van de middag en andere mensen ervaren de pijn pas tijdens het kijken van het achtuurjournaal. Bij Prominent leggen we veel focus op de kwaliteit van onze zitmeubelen, zodat iedereen pijn- en zorgeloos kan werken en relaxen.

Dat de benen op 90 graden op de grond moeten staan en de schouders in lijn moeten staan met je romp, is geen nieuwe informatie. Veel mensen weten gelukkig wel hoe ze goed moeten zitten op een bureaustoel, maar weten ze dit ook voor het zitten op een bank of fauteuil? 

Goed zitten in een bank

Goed zitten in een bank

Veel mensen worden zich bewuster van een gezonde lichaamshouding. Bij Prominent is het assortiment banken hierop ingericht, zodat zitcomfort van top tot teen is gegarandeerd. Voor de beste houding, laat je een bank op maat maken. Bij het op maat laten maken van een bank gaat het om meer zaken dan alleen de mooiste stoffering en kleur. Het is belangrijk dat er gelet wordt op lichaamslengte, zitcomfort en de neutrale houding van bijvoorbeeld de onderrug en schouders. Omdat de meeste mensen tegenwoordig (te veel) zitten, is het belangrijk dat het zitmeubel volledig aansluit bij de fijnste zithouding. 

Een bank is vaak een opzichtig object in de woonkamer, wachtruimte of kantoortuin. Hier wordt ook rekening mee gehouden. Bij Prominent bepaal je zelf waar je de bank voor wilt gebruiken en welke kleur en stofferingen hier het beste bij passen. Aanspraak doen op het advies van onze vakmensen is natuurlijk vanzelfsprekend. 

Afhankelijk van de functie van de bank, kies je het model bank. Ga je voor een lounge- of hoekbank voor thuis? Een chique leren bank voor in de wachtruimte of ga je voor een 2 tot 2,5 zitsbank voor op de studeer- en werkkamer?

De juiste houding in een fauteuil

Toch liever een fauteuil aanschaffen? Dan speelt een goede lichaamshouding en zitcomfort net zoveel mee. Fauteuils zijn volledig zelf samen te stellen, zodat je het allerfijnste kunt zitten, wat bijdraagt aan voldoende rust voor het lichaam en de geest. Met een kwalitatieve zitvulling, industriële stoelpoten, een sterke rugleuning en praktische armleuningen ervaar je al het comfort. De rugleuning van een fauteuil zorgt er in sterke mate voor dat de houding van het hoofd ten opzichte van de romp in balans is. Waar en hoe je de fauteuil gebruikt, is wederom een persoonlijke keuze. Prominent zorgt er in ieder geval voor dat er in iedere situatie sprake is van een goede houding.

Related Articles