You are here: Home » Lifestyle » 5 leuke tips voor meer groen in huis

5 leuke tips voor meer groen in huis

door danny
5 leuke tips voor meer groen in huis

Planten brengen je interieur letterlijk tot leven. Deze groene vorm van decoratie zorgt niet alleen voor gezelligheid, maar kan ook bijdragen aan een gezond binnenklimaat. Dit komt doordat veel plantensoorten een luchtzuiverende werking hebben. Er wordt zelfs gezegd dat kamerplanten je vrolijker en gelukkiger kunnen maken. Kortom: genoeg redenen om meer groen in huis te halen! Heb je geen idee hoe je moet beginnen? Wij hebben 5 leuke tips voor je op een rij gezet.

Tip 1. Koop een grote kamerplant

Bijna iedereen heeft wel een plantje in de woonkamer. Bijvoorbeeld op de kast of in de vensterbank. Maar vaak geeft dit niet het grootse effect waar je op hoopt. De planten vallen helemaal weg in de ruimte of in het opvallende interieur. Zo krijg je nog steeds geen ‘groen gevoel’. De oplossing? Maak een statement met een extra grote kamerplant! En met groot bedoelen we ook echt groot – minimaal een meter hoog. We weten zeker dat je blij wordt van het resultaat.

Tip 2. Combineer verschillende bloempotten

Ben je een liefhebber van een speels en nonchalant interieur? Dan kun je aan de slag gaan met verschillende bloempotten. Dit maakt alle groene plantjes nog leuker om te zien. Wissel af met verschillende formaten, kleuren en/of designs. Leuke tip: bij elho kun je een bloempot kopen die niet alleen een prachtig design heeft, maar ook op een duurzame manier wordt geproduceerd. De potten van de greenville collectie worden zelfs gemaakt met gerecycled plastic. Dit maakt de producten dubbel zo mooi!

Tip 3. Maak gebruik van plantenhangers

Heb je geen ruimte meer op de tafel of kast voor een paar groene planten? Hang ze dan op met een leuke plantenhanger! Deze kun je gewoon in de winkel kopen of zelf maken met touw of garen. Hang de plantjes aan het plafond, maak ze vast aan de muur of laat ze onder een wandplank bungelen.

Tip 4. Stek je eigen planten

Stek je eigen planten

Als je de smaak helemaal te pakken hebt, kun je jouw collectie planten eenvoudig uitbreiden door te stekken. Vaak is dit helemaal niet moeilijk. De kleine baby plantjes zijn bovendien een hele leuke aankleding voor je vensterbank.

Tip 5. Zet planten in de badkamer

Het klinkt misschien een beetje gek, maar met planten kun je ook de badkamer helemaal opfleuren. Zo kun je iedere ruimte van je woning een stukje groener maken! Zorg er wel voor dat je een plantensoort kiest die houdt van de hoge temperaturen en luchtvochtigheid van de badkamer.

Related Articles