You are here: Home » Lifestyle » Eerste keer op skivakantie: dit zijn de beste tips!

Eerste keer op skivakantie: dit zijn de beste tips!

door danny
Eerste keer op skivakantie: dit zijn de beste tips!

Heb jij altijd al eens op skivakantie willen gaan en is het moment nu bijna daar dat je voor het eerst op skivakantie gaat? Hartstikke spannend natuurlijk, want alles is nieuw voor je. Er zijn echter een aantal tips die je in je achterhoofd kunt houden om ervoor te zorgen dat je goed bent voorbereid op jouw eerste skivakantie. Welke tips dit zijn? Dat lees je in dit artikel, dus lees snel verder.

Kies voor een skigebied dat geschikt is voor beginners

Wat handig kan zijn als je jouw eerste skivakantie gaat plannen, is om voor een skigebied te kiezen dat geschikt is voor beginners. Je dient het jezelf tenslotte niet meteen te moeilijk te maken. Bij een skigebied dat geschikt is voor beginners zou je kunnen denken aan een gebied waar je veel brede pistes en blauwe afdalingen hebt. Houd dit dus in je achterhoofd bij het boeken van jouw skivakantie.

Kies een leuke tijd om te gaan

Wintersportvakanties zijn vaak vooral populair rond de maanden februari en maart en rond de kerstperiode. Vooral een skivakantie met Oud & Nieuw is een echte aanrader. Dit brengt een speciale sfeer met zich mee en dit zal je niet snel meer vergeten. Je kunt de jaarwisseling en het feest hierna namelijk goed vieren op vakantie. Of je nu met familie, vrienden of kennissen op skivakantie bent met Oud & Nieuw: je zal vast een prachtige tijd tegemoet gaan.

Ga in Nederland alvast skiën

Om jezelf alvast wat voor te bereiden op het skiën op vakantie, kan het een aanrader zijn om in Nederland alvast te gaan skiën. Er zijn verschillende skibanen beschikbaar in Nederland waar jij een lesje kunt nemen. Denk bijvoorbeeld eens aan skiën bij SnowWorld. Het kan verstandig zijn om voorafgaand aan jouw eerste skivakantie een paar skilessen te nemen. Zo leer je de basis en kom je niet geheel zonder kennis aan op jouw skivakantie. Door wat skilessen te nemen van tevoren, begin je niet helemaal op nul. De kans is groot dat je het skiën op vakantie dan ook sneller oppikt. 

Check je reisverzekering

Wat handig is om te doen voorafgaand aan jouw eerste skivakantie, is het checken van jouw reisverzekering. Namelijk niet iedere reisverzekering dekt jouw wintersportvakantie. Bekijk goed wat jouw verzekering wel en niet dekt. Als jouw verzekering jouw wintersportvakantie niet dekt, is het natuurlijk verstandig om dit te veranderen. Je wilt tenslotte niet dat jou iets overkomt op jouw eerste skivakantie en je niet verzekerd bent.

Zorg dat je conditie op peil is

Skiën vraagt best wat conditie van je. Het is daarom aan te raden om voorafgaand aan jouw eerste skivakantie je conditie goed op peil te houden. Ga eens wat vaker een rondje hardlopen of duik nog een paar keer extra de sportschool in. Je zult zien dat het skiën je dan gemakkelijk afgaat en je niet telkens buiten adem bent. Door jouw conditie goed op peil te houden voor je vakantie, zal het alleen maar makkelijker voor je worden.

Neem ook op skivakantie nog wat lessen

Neem ook op skivakantie nog wat lessen

Na een paar lessen in Nederland kun je niet verwachten dat je al een professionele skiër bent. Het is daarom verstandig om bij je eerste vakantie ook op vakantie zelf nog skilessen te nemen. Er worden vaak op skilocaties lessen aangeboden door een professional, waarbij je dan in een groep lessen volgt. Uiteraard heb je dan hiernaast ook nog genoeg tijd om zelf vrij te gaan skiën. Echter kan het geen kwaad om wat lessen te nemen op locatie, want zo pik je het skiën sneller op en kun je binnen no time helemaal je eigen gang gaan.

Vraag eens rond om skikleding

Als je voor de eerste keer op skivakantie gaat, heb je veel spullen nodig. Deze spullen heb je namelijk niet zomaar even in je kast liggen. Denk bijvoorbeeld eens aan een ski-jas, skibroek, thermokleding, skibril, skisokken, skihandschoenen en ga zo maar door. Wat een goed idee kan zijn, is om even rond te vragen in je omgeving. Misschien hebben mensen die je kent wel wat skispullen voor je die je kunt lenen. Dit zou natuurlijk hartstikke mooi meegenomen zijn, want dan hoef jij niet direct een hele grote investering te doen. Proberen om rond te vragen kan tenslotte altijd!

Bovenstaande tips kun je zeker in gedachten houden als jij jouw eerste skivakantie op de planning hebt. Het is vast allemaal even spannend voor je, het is tenslotte allemaal nieuw als je voor het eerst op skivakantie gaat. Toch kun je er met een goede voorbereiding voor zorgen dat jij hier helemaal klaar voor bent. Daarna is het alleen maar een kwestie van optimaal genieten, want een skivakantie staat garant voor een tijd vol plezier. Je zult tijdens jouw eerste skivakantie vast herinneringen voor het leven maken!

Related Articles