You are here: Home » Fashion » Hoe kun je opvallen met de kleding die je draagt?

Hoe kun je opvallen met de kleding die je draagt?

door danny
Hoe-kun-je-opvallen-met-de-kleding-die-je-draagt

Het is leuk om op te vallen met de kleding die je draagt! Hoewel het uiteraard ook belangrijk is om goede basics in je garderobe te hebben, hoef je niet altijd voor een standaard look te gaan. Pak van tijd tot tijd eens uit. Ben je benieuwd hoe dat lukt? Lees verder voor verschillende tips!

Kies voor kleur

Met kleur val je al gauw op in de kleding die je draagt. Basic kleuren als zwart, grijs en donkerblauw zorgen voor het tegenovergestelde effect – hiermee kun je dus de basis voor een outfit leggen. Maar combineer die rustige kleuren met een knalkleur! Denk aan een T-shirt heren in rood, groen, roze, geel of oranje. Probeer eens wat verschillende kleuren uit, om erachter te komen welke kleuren jou het best staan. Het kan eerst wellicht wat onwennig voelen, zeker als je normaliter niet zozeer voor sprekende kleuren kiest. Daar moet je gewoon even doorheen!

Kies voor kleur

Fit van kleding

Ook de fit van de kleding doet veel voor de uitstraling. Nauwsluitende kleding, denk aan een strak shirt of een strak overhemd, valt weer onder de basic look – hierin val je niet zozeer op. Hiertegenover staat de trend van oversized kleding: items die baggy zitten. Dat trekt juist wel de aandacht! Kies daarom eens voor een oversized overhemd, voor een vernieuwende look. In je nette outfits snappen we dat je hier liever niet voor kiest. Maar je kunt wel denken aan een zogenoemd overshirt: dit draag je over een T-shirt. Leuk met een flanel print bijvoorbeeld, of in een effen kleur. Zo doe je direct mee met de nieuwste trends.

Kleding met prints

Heb jij veel kleding met prints in je kast hangen? Of ontbreekt dit eigenlijk nog? We hebben vaak de neiging om voor effen kleuren te kiezen, als we kleding kopen. Daar is uiteraard niets mis mee, maar een print hier en daar zorgt voor een toffe variatie! Van strepen tot bloemetjes: je hebt meer dan genoeg om uit te kiezen. Een shirt of overhemd met een print is een goed idee bijvoorbeeld. Wil je het liever wat subtieler aanpakken? Draag dan sokken met een print. Ook de details tellen namelijk mee!

Materiaalsoort telt mee

Denk als laatst aan de materiaalsoort van kleding. Hier zijn er tevens verschillende basic keuzes te maken. Katoen en polyester zien er bijvoorbeeld vrij rustig uit – hier is de meeste kleding van gemaakt. Als je voor opvallendere materiaalsoorten wilt gaan, kom je onder andere uit bij corduroy, een geribbelde stof. Deze stof is helemaal terug van weggeweest! Of draag een denim overhemd: weer eens iets anders dan katoen. Velvet is er ook steeds meer te vinden. Wol met een kabelpatroon, nog zo’n fraaie optie. Ga na wat jij het liefst draagt.

 

 

Related Articles