You are here: Home » Fashion » 5 tips voor jouw perfecte inloopkast

5 tips voor jouw perfecte inloopkast

door danny
5 tips voor jouw perfecte inloopkast

Wie zou er nou geen luxe inloopkast in huis willen hebben? Het is ontzettend stijlvol en handig tegelijk. Bij het aanschaffen en inrichten van een inloopkast moet je alleen wel rekening houden met een aantal zaken. Wij zetten daarom 5 handige tips voor je op een rij.

Tip 1. Wees nauwkeurig met de afmetingen

Meten is weten! Een rolmaat is je beste vriend in dit proces. Het is namelijk erg belangrijk dat alle afmetingen kloppen. Noteer als eerste de maten van de ruimte waar de kast komt te staan. Vergeet ook niet om de hoogte op te meten. Vervolgens ga je de grootte van de kast bepalen. Hierbij moet je niet alleen rekening houden met de ruimte, maar ook met jouw kleding. Hoe diep moet de kast worden? Wil je dat blouses op een hanger helemaal wegvallen in de kast? Of mogen ze een stukje uitsteken omdat je toch geen deuren gaat gebruiken? Met al deze informatie kun je uiteindelijk de perfecte kast op maat laten maken.

Tip 2. Maak optimaal gebruik van de ruimte

Probeer slim om te gaan met de ruimte. Vaak kan de kast nog een stuk hoger worden dan je in eerste instantie denkt. Zet er bijvoorbeeld gewoon een opstapje bij om bij deze bovenste planken te komen. Zoek daarnaast naar een handige oplossing voor de hoeken. Denk aan hoekplanken of een draaisysteem.

Tip 3. Verdeel je kleding in categorieën

Om te bepalen hoeveel lades, planken en hangsecties je nodig hebt, moet je goed kijken naar je kleding. Verdeel alles eens in categorieën: T-shirts, truien, blouses, jurken, blazers, spijkerbroeken, pantalons, sokken en ondergoed. Nu heb je een duidelijk overzicht van wat er allemaal in de inloopkast moet passen. Heb je heel veel lange jurken en jumpsuits? Dan moet er ook een lang hanggedeelte in de kast komen. Draag je vooral casual shirts en sweaters? Dan zijn voornamelijk legplanken een goede basis.

Tips voor jouw perfecte inloopkast

Tip 4. Vergeet de schoenen en accessoires niet

Het kan handig zijn om naast kleding ook schoenen en accessoires op te bergen in de inloopkast. Zo heb je alles binnen handbereik. Kijk weer wat je allemaal in huis hebt en pas de opbergruimte hierop aan.

Tip 5. Doe inspiratie op voor de stijl

Natuurlijk moet er ook worden nagedacht over de stijl van jouw perfecte inloopkast. Doe online inspiratie op of bekijk de mogelijkheden in een winkel. Zoek naar een geschikt materiaal en kijk welke kleuren jou het meeste aanspreken. Het kan erg helpen om een 3D tekening te laten maken door een professional. Hierdoor krijg je meteen een duidelijk beeld van hoe jouw inloopkast eruit komt te zien.

Related Articles