You are here: Home » Geld » Hoe vind ik het goedkoopste internet abonnement?

Hoe vind ik het goedkoopste internet abonnement?

door Constance

Internet, we kunnen eigenlijk niet meer zonder. Het lijkt misschien al heel geleden, maar wist je dat we pas sinds 2005 kunnen internetbankieren. Daarvoor betaalde je je rekeningen met een acceptgirokaart.

Ook de snelheid van het internet is behoorlijk verbeterd. Waar je vroeger lang moest wachten totdat je browser de opgevraagde pagina had geladen, is dit nu binnen een paar seconden klaar. En omdat we afhankelijk zijn geworden van internet wil je natuurlijk ook niet te veel betalen maar wel een snelle én betrouwbare verbinding  hebben.

Een nieuw internet abonnement

Je wilt een nieuw internet abonnement afsluiten, maar uiteraard niet de hoofdprijs betalen. Het is heel eenvoudig om te bepalen welk abonnement voor jou de beste keuze is.

Alleen internet of een alles-in-1 pakket?

Bij de meeste internetaanbieders kan je kiezen voor alleen internet óf een alles-in-1-pakket. (Heb je een kabelaansluiting dan moet je ook een tv-abonnement erbij nemen.)

Ik heb alleen internet nodig

Als je kiest voor alleen internet dan zijn er paar zaken waar je rekening mee moet houden. Gebruik je je internet regelmatig, kies dan voor internet via de kabel of ADSL en niet voor glasvezel. En dan is het heel prettig als je een gratis modem krijgt want bij sommige aanbieders moet jezelf een modem kopen of je wordt verplicht een modem te kopen bij de provider en dat kan behoorlijk in de papieren lopen.

Er zijn providers die diverse extra’s aanbieden, maar die betaal je wel. Sommige providers geven, bij je abonnement, gratis beveiligingssoftware. Maar bedenk van tevoren of je die nodig hebt. En bekijk ook de verzend-, installatie- en andere bijkomende kosten, want deze verschillen per aanbieder.

 Is een alles-in-1 pakket goedkoper?

Je hebt alleen goedkoop internet nodig, maar in een aantal gevallen is het toch beter om voor een alles-in-1 pakket kiezen. Want met de combinatie van digitale tv, vast bellen en internet, bij dezelfde provider, ben je vaak voordeliger uit dan wanneer je kiest voor losse abonnementen.

Dit kan jezelf heel eenvoudig uitrekenen door gebruik te maken van de internetvergelijker. Je krijgt dan advies welke provider en pakket voor jou én je portemonnee de beste keuze is. Voor de vergelijking volg je een 3-tal stappen;

  • Stap 1; vul je postcode in en je ziet meteen welke aanbieders én de abonnementen er voor jouw adres beschikbaar zijn
  • Stap 2; rangschik de abonnementen op prijs, aansluiting en snelheid
  • Stap 3; sluit gelijk je abonnement af

En heb je haast met je abonnement, kies dan voor een provider die, tegen betaling, ervoor kan zorgen dat jij binnen 24 uur online bent.

 

Related Articles