You are here: Home » Baby & Kids » Met je kind naar de kapper; 6 tips and tricks

Met je kind naar de kapper; 6 tips and tricks

door Marieke
Met je kindje naar de kapper; 6 tips

Niet alle kinderen vinden het even leuk als hun haren worden geknipt. Sommige kinderen zijn zelfs bang voor de kapper. En dat is niet erg, het is vaak een periode die vanzelf weer over gaat. Maar soms is het toch echt eventjes nodig dat de schaar in het haar van jouw peutertje wordt gezet. In dit artikel geven wij je een aantal tips zodat het knippen van de haren net even wat fijner en makkelijk gaat en je kindje weer met een leuk koppie voor de dag kan komen.

Tip 1: Zorg voor een goede voorbereiding

Het is belangrijk dat je kind goed voorbereid is voordat je naar de kapper gaat. Zet je kind niet plompverloren in de auto om vervolgens naar een kapper te rijden. De eerste stap begint al om je kindje aan de kapper te laten wennen als jij naar de kapper gaat. Dan ziet je kindje hoe de kapperszaak eruitziet en wat de kapper precies doet. Laat je kindje eventjes in de stoel bij de kapper zitten, en wellicht is de kapper zelfs bereid om een mooie vlecht of stekeltjes te maken. Zo kan je kindje even wennen en raakt je kindje al aan het idee gewend.

Tip 2: Voorlezen

Er zijn diverse themaboekjes te vinden die gaan over de kapper. Lees deze voor als voorbereiding op een kappersbezoek. Vooral in de paar dagen voor dat je kindje naar de kapper moet. Zo leert je kindje dat een bezoek aan de kapper een normaal iets wat er nu eenmaal bij hoort.

Tip 3: Speciale kinderkappers

Er zijn kappers die gespecialiseerd zijn in het knippen van kinderen. Deze kappers weten vaak precies hoe ze kinderen gerust moeten stellen. Ook de kapsalon is vaak volledig ingericht op kinderen. Tijdens het knippen zitten de kinderen niet in een stoel, maar bijvoorbeeld in stoel in de vorm van een auto. Vaak zijn er ook tv’s waarop de kinderen een filmpje kunnen kijken tijdens het knippen en tijdens wachttijden kunnen kinderen spelen in een ruime speelhoek.

Lees ook: Voorkom nare ervaringen bij de tandarts

Tip 4: De thuiskapper

Zie je het niet zitten om met de kinderen op pad te gaan naar een kapsalon? Een vertrouwde omgeving kan ook zeer geruststellend zijn voor je kind. Er zijn genoeg kappers te vinden die aan huis komen knippen. Je kind kan dan op een eigen stoel zitten en naar de eigen tv een filmpje kijken. Kinderen kunnen met hun eigen speelgoed spelen als jij aan de beurt bent om geknipt te worden.

Tip 5: Zorg voor vermaak

Een knipbeurt duurt best wel een hele tijd en kinderen moeten ook nog eens stilzitten. En dat is voor een klein kind best lastig, omdat hun spanningsboog nog niet zo heel hoog is. Het is belangrijk dat je kindje vermaakt wordt tijdens het knippen. Je kunt je kind naar een filmpje laten kijken, of lees een boekje voor tijdens het knippen. Met de spiegel kun je ook veel plezier beleven. Ook de haartjes die naar beneden vallen is een reden tot vermaak. Als jij je kindje vermaakt, kan de kapper ongestoord haar werk doen.

Tip 6: Ga samen

Voor een kindje kan het ook fijn zijn om samen met iemand naar de kapper te gaan. Nee, niet samen met jou, maar samen met een beste vriend, of een broertje of zusje. Samen geknipt worden is voor sommige kinderen een fijner idee.

 

Related Articles