You are here: Home » Zakelijk » Je bedrijf promoten op Facebook: 4 tips

Je bedrijf promoten op Facebook: 4 tips

door Jaro
bedrijf-promoten-facebook-blogo-2

Facebook: je kunt er niet meer om heen. Zowel privé als op zakelijk gebied is dit platform tegenwoordig onmisbaar. Je bedrijf promoten op Facebook behoort dus tot een belangrijk onderdeel van je online marketingstrategie. Facebook is een ideaal platform om je bedrijf te promoten. Je hoeft er niets voor te betalen en je kunt ontiegelijk veel mensen bereiken. Hoe pak je dit nu het beste aan? Je bedrijf promoten op Facebook? Wij hebben 4 tips op een rijtje gezet!

Bedrijf promoten op Facebook

Promotie via Social Media is vandaag de dag erg belangrijk voor bedrijven. Facebook is anno 2019 een platform dat je als bedrijf zijnde beslist niet over mag slaan. Nederland telt in totaal bijna 11 miljoen Facebookgebruikers. Dit betekent dat de meerderheid van de mensen op dit platform aanwezig is. Grote kans dat jouw doelgroep goed vertegenwoordigd is op Facebook. Maar hoe promoot je nu je bedrijf op Facebook? Hieronder 4 Facebook promotie tips!

bedrijf-promoten-facebook-blogo

1 Maak een professionele Facebookpagina

Voordat je je Facebookpagina gratis kunt promoten, dien je natuurlijk de Facebookpagina voor je bedrijf aan te maken. Dit kan overigens alleen als je ook een persoonlijk Facebook profiel hebt. Een Facebook pagina voor je bedrijf maken is erg eenvoudig, je volgt simpel weg de stappen in Facebook. Toch is het belangrijk om met een paar dingen rekening te houden:

– Zorg dat je voldoende informatie op je pagina hebt staan

Denk bijvoorbeeld aan: adres, telefoonnummer, website, etc.

– Zorg ervoor dat je pagina er mooi en verzorgd uitziet
Denk bijvoorbeeld aan je huisstijl, logo, kleuren, etc.

2 Bouw een fanbase op

Als eerst is het zaak om een aantal volgers voor je Facebook pagina te krijgen. Zonder volgers, krijgt namelijk niemand je berichten te zien. Je kunt beginnen met het ‘liken’ van je pagina met je eigen Facebook profiel. Daarna kun je ervoor kiezen om al je vrienden uit te nodigen om de pagina leuk te vinden. Daarnaast heeft Facebook ook een functie waarmee je al je e-mailcontacten een uitnodiging kunt sturen. Zo, als het goed is heb je nu de eerste likes binnen voor je pagina en kan het promoten van je bedrijf beginnen.

3 Zorg voor interactie

Is je facebook pagina aangemaakt en heb je een aantal volgers? Dan kun je nu beginnen met het promoten van je bedrijf. Het belangrijkste aspect van je bedrijf promoten op facebook is het uitlokken van interactie. Het algoritme van Facebook heeft zich door de jaren heen erg ontwikkeld. Waar voorheen je gewoon iets kon posten, dat door al je volgers gezien werd, is het vandaag de dag een stuk lastiger. Ook al heeft je bedrijfspagina laten we zeggen 100 volgers, dan nog wordt een bericht zonder comments en likes vaak niet weergeven op de tijdlijn van je volgers. Je moet er dus voor zorgen dat je berichten echt comments en likes generen. Op die manier bereik je de meeste mensen. Hoe pak je dit aan?

– Stel je volgers een vraag

Wil je een bijpassende foto delen op je facebookpagina? Vraag je volgers dan in deze post wat ze van deze foto vinden. Zo geef je mensen een reden om te reageren onder je bericht.

– Wees uniek

Foto’s delen die overal al gedeeld zijn, dat werkt niet goed. Het beste kun je zelf foto’s maken en deze delen op je Facebookpagina.

– Ga viraal

Wanneer mensen niet alleen ‘liken’ of ‘reageren’ onder je bericht, maar dit bericht ook delen, dan heb je kans dat jouw bericht (en pagina) viraal gaat. Een goede manier om viraal te gaan is door in te springen op hypes. Doe onderzoek naar wat ‘trending’ is en geef er een persoonlijke draai aan.

4 Betaald adverteren

Bovenstaande tips hebben betrekking op het gratis gedeelte van Facebook voor bedrijven. Je kunt op dit platform echter ook betaald adverteren. Je kunt mensen targetten op leeftijd, woonplaats en interesses. Ideaal om een lokaal bedrijf te promoten op Facebook. Op deze manier kun je ook het aantal volgers van je Facebook pagina vergroten.

Promoot jij je bedrijf op Facebook? Zo ja, hoe gaat het bij jou? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Related Articles