You are here: Home » Zakelijk » Voordelen van digitalisering van de salarisadministratie

Voordelen van digitalisering van de salarisadministratie

door Annerieke
digitalisering salarisadministratie

Werk jij bij een organisatie en houd je je bezig met de boekhouding, salarisadministratie, IT of HRM? Of ben je ondernemer en dus helemaal zelf verantwoordelijk voor de boekhouding en administratie van je eigen inkomsten uit de onderneming of die van eventuele medewerkers? Digitalisering heeft een hoop processen binnen bedrijven en voor ondernemers veranderd, en er wordt nog steeds veel ontwikkeld. Werk jij al digitaal?

De voordelen van digitalisering

Of je nu in loondienst werkt of als ondernemer, je streeft altijd naar gestroomlijnde processen. Als de organisatie of je bedrijf een geoliede machine is en alle systemen goed samenwerken, zorgt dat voor tevreden medewerkers en klanten. Jijzelf, maar ook eventuele medewerkers of collega’s moeten op ieder moment en vanaf iedere plek inzicht hebben in data, zodat ze hun werkzaamheden goed kunnen uitvoeren.

Het is goed om arbeidsintensieve processen zoveel mogelijk te digitaliseren en automatiseren. Dit zorgt ervoor dat je bedrijf klaar is voor de toekomst. Digitalisering en automatisering zorgen voor een tijdsbesparing op simpel invoerwerk. Hierdoor is er meer tijd beschikbaar voor leuker en uitdagender werk. Daarnaast kun je door de tijdsbesparing binnen dezelfde tijd meer werk verzetten waardoor je de kosten verlaagt en de winst verhoogt. Blijf je concurrenten voor!

Veel winst te behalen bij digitalisering van de salarisadministratie

Een goed voorbeeld van werk waarbij veel winst te behalen is door digitalisering, is de salarisadministratie. Iedere werkgever is in Nederland verplicht tot het bijhouden van een loonadministratie. De Belastingdienst krijgt hierdoor inzicht in de salarisbetalingen aan de medewerkers. Veel bedrijven en ondernemers besteden de salarisadministratie nu uit, omdat ze hier niet teveel tijd aan kwijt willen zijn, of de benodigde kennis denken te missen. Technische innovaties, trends, en ontwikkelingen hebben in de markt echter gezorgd voor meer efficiency. Hierdoor is een salarisadministratie met een minimale tijdsbesteding prima zelf bij te houden. Door geavanceerde software hoef je niet meer alle regels rond de administratie uit je hoofd te kennen. Automatisering zorgt voor de juiste berekeningen.

Voordelen van een gedigitaliseerde loonadministratie

Zijn jij of andere medewerkers van de administratie veel tijd kwijt met (dubbel) invoerwerk? Er zijn tal van slimme softwareoplossingen die tijdrovende werkzaamheden automatiseren. Zo moesten vroeger mutaties zoals declaraties en het opnemen van vakantiedagen handmatig verwerkt worden, om te berekenen hoeveel salaris een medewerker uiteindelijk kreeg. Veel van deze handelingen zijn intussen door digitalisering vrijwel helemaal geautomatiseerd. Mutaties worden bijvoorbeeld automatisch verwerkt, en er wordt ook een automatische controle op de salarisverwerking uitgevoerd.

Digitalisering heeft niet alleen gezorgd voor andere werkzaamheden, maar ook voor andere kennis. Vooral voor ondernemers geldt dat zij zoveel mogelijk bezig willen zijn met het ondernemen, en het produceren en verkopen van producten of diensten. Niet aan de salarisadministratie. Door digitalisering en automatisering hiervan hoef je minder inhoudelijke kennis ervan te hebben. Het maken van fouten in de administratie is bijna onmogelijk. Daarnaast wordt foutieve data niet overgenomen en is de salarisberekening verregaand geautomatiseerd.

Door een gedigitaliseerde en geautomatiseerde loonadministratie is er veel meer inzicht in de financiële status van het bedrijf of de onderneming. Benieuwd naar hoeveel uur er is gewerkt door jou en / of medewerkers en tegen welke kosten? Met de juiste software kun je altijd en overal een duidelijk overzicht opvragen. Zo hoef je niet op een maandelijks rapport van een salariskantoor te wachten, of te moeten wachten tot het eind van de maand waarop je het zelf kunt berekenen.

Weerstand tegen technologie overwinnen

Veel mensen zijn van nature huiverig voor verandering. “We doen het toch al heel lang zo?” De digitalisering en automatisering van de loonadministratie zorgt ervoor dat mensen op een andere manier moeten gaan werken. Merk je dat er mensen verandering tegenwerken? Niet mee willen gaan in nieuwe ontwikkelingen en nieuwe werkzaamheden niet (goed) oppakken? Zoek dan juist de mensen op die wel enthousiast zijn en meer openstaan voor de verandering. Zij kunnen een positieve sfeer verspreiden onder anderen. Daarnaast is het belangrijk de veranderde werkzaamheden goed te begeleiden (soms met behulp van een externe professional), en te weten hoe je om moet gaan met weerstand tegen technologie in een bedrijf.

Related Articles