You are here: Home » Zakelijk » Dit zijn de 3 voordelen van een boekhouder!

Dit zijn de 3 voordelen van een boekhouder!

door Jaro

Er komen in Nederland steeds meer zzp’ers bij. Meer en meer mensen besluiten om eenmanszaak op te richten en voor hunzelf te werken. Dit heeft veel voordelen, zo ben je vrijer dan wanneer je voor een werkgever werkt, kun je meer dingen zelf bepalen en zijn er meer mogelijkheden om te groeien. Er zitten echter ook nadelen aan het werken als zzp’er verbonden. Zo dien je een strikte administratie bij de houden en zijn er een aantal eisen waar je aan moet voldoen. Met name de administratie is iets wat menig zzp’er hoofdpijn bezorgd. En toch is het erg belangrijk dat dit zorgvuldig en foutloos gebeurd. Wanneer je fouten maakt in je administratie en boekhouding, dan kun je een boete krijgen van de Belastingdienst en dat wil je natuurlijk het liefst voorkomen. Een optie is een boekhouder inhuren. Maar wat zijn de voordelen van een boekhouder?

Boekhouder voordelen

Wat doet een boekhouder? Een boekhouder doet de administratie en/of boekhouding voor een bedrijf. Zij doen vaak ook belastingaangifte in naam van desbetreffend bedrijf of zzp’er. Het inhuren van een boekhouder is vaak niet goedkoop. Deze mensen hebben hier lang voor gestudeerd en het bijhouden van een boekhouding is geen eenvoudig klusje. Wat koste een boekhouder? Gemiddeld kost een boekhouder zo’n 90 euro per maand. De tarieven variëren echter, zo heb je een boekhouder voor 50 euro per maand, maar ook boekhouders die meer dan 150 euro per maand vragen voor hun diensten. Heb jij een boekhouder nodig? Of twijfel je nog? Wij hebben in ieder geval de voordelen van een boekhouder op een rijtje gezet!

boekhouder-voordelen

1 Je bespaart veel tijd!

Het allereerste voordeel is natuurlijk tijdbesparing. Wanneer een boekhouder verantwoordelijk is voor jouw boekhouding, dan hoef je hier zelf niet meer naar om te kijken. Dit bespaart je op jaarbasis behoorlijk wat tijd. Vaak moet je wel zelf nog facturen opstellen en offertes schrijven, maar belastingtechnisch doet je boekhouder meestal alles. Dit schilt je dus behoorlijk wat tijd. Deze tijd kun je mooi besteden aan de dingen waar je goed in bent: je onderneming!

2 Geen stress

Veel zzp’ers houden elk jaar hun hart vast als ze hun belastingaangifte moeten invullen. Wanneer je een boekhouder inhuurt, komt al deze stress gelijk te vervallen. De boekhouder regelt alles en jij hebt er geen omkijken meer naar. Valt er weer een last van je schouders!

3 Het kan je geld opleveren

Als laatste voordeel: het inhuren van een boekhouder kan je geld opleveren. Huh, hoe werkt dat dan? Een boekhouder kent alle regels van het belastingsysteem. Grote kans dat hij of zij aftrekposten kent waar jij geen weet van had. Denk bijvoorbeeld aan de Kleine ondernemersregeling, de MKB-vrijstelling, de Oudedagsreserve of de Milieu investeringsaftrek. Op deze manier kan een boekhouder je dus daadwerkelijk geld opleveren!

Kies niet voor de goedkoopste boekhouder

Dat een boekhouder voordelig is, dat is nu wel duidelijk. Wel is het belangrijk om niet de eerste de beste boekhouder in de hand te nemen. Jij bent als ondernemer namelijk nog steeds eindverantwoordelijke voor je administratie en boekhouding. Maakt je boekhouding een paar dure fouten? Dan moet jij voor de kosten opdraaien. Kies dus niet voor de goedkoopste boekhouder, maar voor een boekhouder die je vertrouwt en waarbij je een goed gevoel hebt!

Kortom, je boekhouding uitbesteden is best voordelig. Het kost misschien een beetje geld, maar dit verdient zich vaak dubbel en dwars terug. Maak jij gebruik van een boekhouder? Zo ja, hoe bevalt dit? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Related Articles