You are here: Home » Eten & Drinken » Je kraanwater filteren met BRITA

Je kraanwater filteren met BRITA

door Marieke
kraanwater filteren

De enorme hoeveelheid kalk in je kraanwater zorgt ervoor dat er ook veel kalk in je apparaten als een waterkoker achterblijft. Elke week moet je wel je koffiezetapparaat en je waterkoker ontkalken om weer een lekkerder kop thee of koffie te krijgen. Dat kost je veel tijd en gedoe en bovendien gaat je apparaat eerder stuk met zoveel kalk. Met een BRITA waterfilter te verkrijgen bij ColliShop is dat verleden tijd. Het is even een kleine investering, maar uiteindelijk verdien je het terug, en nog snel ook. En bovendien kun jij nog veel meer genieten van je glas water en je kopje koffie of thee en is het ook nog eens beter voor het milieu. Lees in dit artikel meer over de BRITA waterfilter.

Hoe het begon

Het verhaal begon meer dan 50 jaar geleden. Het bedrijf BRITA werd in de jaren ’60 opgericht. Het idee achter dit bedrijf: het optimaliseren van kraanwater. In eerste instantie voor autoaccu’s, maar al snel daarna ook voor gebruik in huis. In 1970 kwam de eerste waterfilterkan op de markt en de eigenaar van het bedrijf vroeg er patent op aan.

De productie begon in eigen tuin, maar het groeide in de loop der jaren op tot een groot internationaal bedrijf.

De eerste waterfilterkan

De eerste waterfilterkan was een trechter die op een transparant vat werd geplaatst. Heel simpel, maar wel functioneel. De vorm van de trechter en de oranje kleur waren typisch voor de jaren ’70, maar het principe van filtreren was revolutionair. Door harskorreltjes en actieve koolstof werd kalkaanslag en geur- en smaakverstorende substanties gereduceerd. Het water werd zachter en lekkerder. Niet alleen toen, nu nog steeds. Al zien de kannen er nu niet meer zo’n jaren ’70 uit.

De test

Grondlegger Heinz Hankammer wist het; thee smaakt beter en lekkerder met gefilterd water. Maar hoe moest hij anderen daarvan overtuigen? Dat liet hij zien met een theetest. Hij zetten twee koppen thee; één met kraanwater en één met gefilterd water. Nadat de thee was afgekoeld dreef er op de thee gemaakt van kraanwater een onsmakelijk laagje. De thee gemaakt van gefilterd water was helder en behield de lekkere smaak. Iedereen die het zag was enorm onder de indruk en overtuigd.

Waarom zou je je water filteren met BRITA?

Er zijn 4 redenen te noemen waarom je kraanwater zou filteren met BRITA.

In eerste instantie is de smaak van het water een belangrijk punt. Gefilterd water smaakt veel beter, maar dat niet alleen, ook je kopje koffie en thee smaken veel lekkerder met BRITA gefilterd water. Kook ook je groenten in gefilterd water, de smaak van je gerechten zullen niet meer verstoord worden door chloor en kalk.

Het kalk in water zorgt ervoor dat de levensduur van apparaten als je waterkoker, koffiezetapparaat of strijkijzer verkort wordt. Gebruik je BRITA filterwater, dan zal er geen kalk meer in je apparaten terechtkomen en daarmee verleng je de levensduur van je huishoudelijke apparaten.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om water in flessen uit de supermarkt te gebruiken. Maar gefilterd kraanwater is veel milieuvriendelijker. Denk eens aan de productie, transport en ook de enorme afvalberg die de flessen veroorzaken. Door de BRITA filterkan te gebruiken draag jij een steentje bij aan een beter milieu. Ook de filterpatronen van BRITA zijn volledig recyclebaar.

En het laatste, niet het onbelangrijkste punt, is je portemonnee. Als je geen fleswater meer hoeft te kopen scheelt het je veel kosten, kraanwater is flink goedkoper. Ook wordt de levensduur van je apparaten verlengd met gefilterd water, en ook dat is natuurlijk goed voor je portemonnee.

Maak jij al gebruik van een BRITA waterfilter?

 

Related Articles