You are here: Home » Wonen » Parasol kiezen: welke opties zijn er?

Parasol kiezen: welke opties zijn er?

door danny
Parasol kiezen

Het weer wordt steeds beter en we mogen steeds vaker de tuin in om van het zonnetje te genieten. Het tuinmeubilair komt de schuur uit, de vloeren worden geveegd en de decoratie verschijnt weer op tafel; heerlijk! Maar hoewel dat zonnetje hartstikke lekker is, kan het af en toe ook wel fijn zijn om het hoofd in de schaduw te kunnen houden. En dat is natuurlijk het moment dat de juiste parasol goed van pas komt. Maar wat voor parasol kies je nu en welke mogelijkheden zijn er allemaal? We leggen het je graag uit.

De verschillende typen parasols

Om te beginnen is het natuurlijk handig om te weten wat voor types parasols je allemaal in huis kunt halen. Iedere parasol heeft zo zijn voor- en nadelen en natuurlijk ook een eigen prijskaartje.

  1. De stokparasol

De stokparasol is de standaard parasol met een stok in het midden van het doek. Deze stok wordt vervolgens in een zware parasolvoet geplaatst om het geheel stabiel te houden en zeker te zijn dat de parasol niet zomaar wegwaait. Het voordeel is dat je deze parasol gemakkelijk kunt verplaatsen en hierdoor altijd voldoende schaduw in je achtertuin hebt; daarnaast ook ideaal voor de kleine tuin!

Stokparasol

  1. De zweefparasol

Een andere populaire parasol is de zweefparasol. Het doek van de parasol hangt aan een lange arm welke vervolgens weer in verbinding staat met een paal. Deze paal hangt vervolgens weer bevestigd aan een stevige parasolvoet. Het voordeel van deze parasol is natuurlijk het feit dat je er altijd makkelijk onderdoor kunt lopen; en daarnaast ziet het er ook nog eens ontzettend luxe uit.

  1. De muurparasol

Dan heb je ook de muurparasol nog. Deze werkt zo’n beetje hetzelfde als de zweefparasol, alleen zit de arm in dit geval aan de muur bevestigd in plaats van aan de paal. Ideaal wanneer je precies weet waar je de parasol hebben wilt. Het nadeel? Deze parasol is natuurlijk niet te verschuiven.

Extra UV-bescherming

Hoewel je het misschien wel zou denken, zit je onder een parasol niet direct beschermd tegen het licht van de zon. Gelukkig zijn er wel parasols beschikbaar met speciale UV bescherming; waardoor je dus ook onder je parasol niet verbrandt. De prijzen van deze UV bescherming hangen af van de beschermingsfactor.

De volant van een parasol

Sommige parasols komen met volant; een verticale flap aan het einde van het doek van de parasol. Dit maakt het oppervlakte van het doek net een stukje groter en hierdoor kan er meer schaduw gecreëerd worden. Ideaal wanneer je net dat beetje extra nodig hebt.

Related Articles