You are here: Home » Reizen » Last minute naar Curaҫao: 6 tips

Last minute naar Curaҫao: 6 tips

door danny
Last minute Curacao

Curaҫao alleen een Caribische zonbestemming? Zeker niet! Alhoewel de fijne, witte zandstranden en de warme, helderblauwe zee een enorme aantrekkingskracht op ons allemaal hebben, heeft het eiland je nog meer te bieden dan alleen dat. Wil je je stranddag eens inleveren voor een andere belevenis, dan heb je dus meer dan genoeg keuze! Wij zetten een aantal opties voor je op een rijtje, waarmee je het karakter én de veelzijdigheid van dit Caribische eiland pas echt goed leert kennen. Zo haal je het maximale uit je last minute Curaҫao.

 

1. Ontdek de historie van Willemstad

Willemstad

De hoofdstad van Curaҫao, Willemstad, ligt aan de Sint Annabaai in het westen van het eiland. In de zeventiende eeuw werden de stad en de rest van het eiland door Nederlandse zeevaarders veroverd op de Spanjaarden. Willemstad werd vernoemd naar Willem van Oranje en werd een belangrijke doorvoerhaven tussen Amerika en Europa. De Nederlandse architectuur van de panden verklapt je de rijke geschiedenis van de stad meteen.  De gekleurde koloniale huizen en forten zijn beeldbepalend voor de stad. Bezoek ook het Kura Hulanda museum, waar je alles leert over de stad en de slavernij.

 

2. Boek een rondleiding over een aloë vera plantage

Ben je een natuurliefhebber? Bezoek op Curaҫao dan ook één van de grootste aloë vera plantages ter wereld. Je krijgt er inzicht in hoe de plant wordt geproduceerd en welke producten ervan kunnen worden ontwikkeld. Aloë vera is een plant met een medicinale werking die voor veel verschillende doeleinden wordt ingezet. Je ziet het ook in Nederland regelmatig in de ingrediëntenlijst op een fles shampoo, douchegel of ander verzorgingsproduct staan. In Curaҫao kun je verzorgingsproducten van het merk CurAloe rechtstreeks van deze plantage kopen.

 

3. Wandel of mountainbike rond de zoutpannen van Jan Thiel

Jan Thiel

Denk je aan Jan Thiel, dan denk je aan prachtige resorts, restaurants, winkels en uitgaansmogelijkheden. Vlak buiten het bruisende centrum van deze kustplaats ontdek je echter een heel ander landschap. Het Jan Thiel natuurgebied leent zich bij uitstek voor onder andere wandelingen en mountainbiketochten. Het hart van het gebied wordt gevormd door het zoutmeer, dat een ideale leefomgeving voor diverse diersoorten vormt. Ook flamingo’s houden zich graag op rond de voormalige zoutplantage. Met een beetje geluk zie je de roze vogels in groepjes naar eten zoeken in het meer. 

 

 4. Bezoek de Hato grot

Haro Grot

Vlakbij vliegveld Curaҫao, in het noorden van het eiland, bezoek je de Hato grot. De grot is de grootste van het eiland en maar liefst 300.000 jaar oud. Het eiland bestaat uit verschillende lagen, die ook wel ‘terrassen’ worden genoemd. Waar de meeste grotten zich op het tweede terras bevinden, vind je de Hato grot op het derde terras. Dat betekent dus flink wat traptreden voordat je hem bereikt, maar daar krijg je heel wat voor terug! Elk uur is er een georganiseerde tour. Na de rondleiding kun je genieten van de prachtige tuinen eromheen.

 

5. Beklim de Christoffelberg

Met zijn 372 meter vormt de Christoffelberg het hoogste punt van Curaҫao. De berg ligt midden in het beschermde natuurgebied van het Christoffelpark. De flora en fauna zijn hier onwaarschijnlijk en kun je zowel middels autopaden als middels wandelpaden ontdekken. Zeker wanneer je voor het wandelen naar de top van de Christoffelberg kiest, is het aangeraden om dit ’s ochtends te doen. Je dient wel over enige conditie te beschikken. Neem genoeg water en beschermingsmaatregelen tegen de zon mee.

 

6. Maak een dagtour naar Klein Curaҫao

Wist je dat Curaҫao een klein zusje heeft? Toepasselijk genoeg wordt ze Klein Curaҫao genoemd. Het eilandje ligt op ongeveer anderhalf uur varen van de kust en is een oase van rust. Behalve een vuurtoren en wat scheepswrakken is hier werkelijk niets te vinden. Op Klein Curaҫao is het heerlijk zwemmen en snorkelen. Dankzij de aanwezigheid van koraal is de onderwaterwereld nog adembenemender dan de wereld boven het wateroppervlak. Zelfs zeeschildpadden vind je hier! Na een verkwikkende snorkelsessie rust je uit in de schaduw van een palmboom of bezoek je de vervallen vuurtoren.

 

 

Related Articles