You are here: Home » Wonen » Op deze manier hou je jouw tuin sfeervol in de winter

Op deze manier hou je jouw tuin sfeervol in de winter

door danny
Op deze manier hou je jouw tuin sfeervol in de winter

Hoewel de lente steeds dichterbij lijkt te komen, hebben we ook nog steeds te maken met grauwe en grijze dagen. Aangezien het weer een best grote impact heeft op onze gemoedstoestand is het verstandig om vooral veel buiten te zijn. Waar kun je dit gemakkelijker en beter doen dan in je eigen achtertuin? Als deze buitenruimte een gezellige sfeer bevat, kun je die winterdip echt lang vermijden. Hoe zorg je ervoor dat jouw tuin sfeervol is en blijft gedurende de winter? Daar hebben wij wat tips voor.

De juiste beplanting

Jouw tuin hoeft er niet grijs en grauw bij te staan in de winter, omdat jouw planten aan het overwinteren zijn. Waar veel planten hun bladeren verliezen, zijn er ook voldoende bomen en struiken die dat niet doen. Denk aan winterse bossen met dennennaalden, wat je ook prima in je eigen tuin kunt nabootsen. Deze bomen doen het namelijk ook ontzettend goed in ons klimaat. Je kunt een taxus of een laurier kopen en hier je eigen winterse bos mee creëren in de achtertuin. Zo behoud je wat kleur en levendigheid in de winter.

De juiste beplanting

Een gezellige overkapping

Wie zegt dat je niet in de tuin kan zitten tijdens de winter? Misschien is het iets minder warm dan in de zomer en moet je wat meer kleding aan, maar dat betekent niet dat je je tuin een heel seizoen hoeft te negeren. Met een overkapping kun je namelijk gemakkelijk in de winter in de tuin zitten, vooral als je ervoor zorgt dat deze aan de meeste kanten gesloten is. Met een of twee heaters eronder of een haard maak je het ‘wintersport-gevoel’ helemaal compleet.

Vergeet de verlichting niet

Een van de belangrijkste elementen om sfeer te behouden in je tuin is de verlichting. Een donkere tuin bevat vrijwel geen sfeer, dus zal je de boel wat op moeten lichten. Denk eens goed na over je lichtplan, want door bepaalde lampen selectief te plaatsen en te laten schijnen kun je van jouw tuin echt een bijzondere plek maken. Probeer je eerder gecreëerde winterbos eens mooi uit te lichten met wat spots of hang een gezellig prikdraad op onder je overkapping. Zo zal je zien dat jouw tuin direct meer warmte en gezelligheid uitstraalt.

 

Related Articles