You are here: Home » Wonen » Deze soorten jaloezieën moet je even zien

Deze soorten jaloezieën moet je even zien

door danny
Deze soorten jaloezieën moet je even zien

Iedereen wil wel wat extra privacy in huis, maar tegelijkertijd niet het daglicht direct opgeven door dikke gordijnen op te hangen. Met jaloezieën kun je je ramen wat afsluiten zodat pottenkijkers buiten blijven, maar het licht krijgt nog veel kans om binnen te treden. Daarnaast zijn jaloezieën weer helemaal van deze tijd en kun je ze in ontzettend veel soorten vinden. Wij geven je alvast wat inspiratietips. 

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën hebben een comeback gemaakt in de interieurwereld. Je ziet deze soort nu in ontzettend veel showrooms en dus ook in de huizen zelf. Het geeft een natuurlijke, maar strakke look aan je huis. Er komt veel licht naar binnen, terwijl het zicht naar binnen juist wordt beperkt. Je kunt ze in een natuurlijke houtkleur krijgen, maar ze zijn ook in allerlei kleuren te vinden die goed bij jouw interieur passen.

Jaloezieën van bamboe

Jaloezieën van bamboe geven net als houten jaloezieën een natuurlijke look aan je woning, maar deze gaan nog een stap verder. Deze jaloezie is wat lichter en dunner dan de houten jaloezie. Wanneer ze volledig opgetrokken zijn, is het totaal een stuk platter waardoor je meer zicht naar buiten hebt. Aangezien bamboe de snelst groeiende houtsoort ter wereld is, is het tevens een duurzame keuze.

Roljaloezieën

Roljaloezieën

Ben je niet zo fan van de houtlook en houd je je interieur liever wat zachter? Dan kun je kiezen voor de roljaloezieën, ook wel duo rolgordijnen of multishades genoemd. Dit is een rolgordijn welke aan voorzien is van lichte en donkere stroken. Zo kun je zelf bepalen hoeveel licht je toelaat, en dus ook hoeveel je naar binnen of buiten kunt kijken. Deze soort is uitermate geschikt voor in de woonkamer, aangezien deze soort jaloezieën het zicht nooit helemaal volledig afsluiten.

Pvc-jaloezieën

Zou je graag jaloezieën in de badkamer ophangen met een houtlook? Dit hoeft helemaal geen probleem te zijn, want je kunt gewoon pvc-jaloezieën kopen welke een houtlook perfect nabootsen. Deze zijn een stuk voordeliger dan echt houten raamdecoratie en kunnen in elke ruimte geplaatst worden zonder te beschadigen. Deze zijn wel iets zwaarder dan hout, dus daar moet je rekening mee houden.

Hopelijk heb je inmiddels een idee wat voor soort jaloezieën je in huis wilt hangen, of heb je nieuwe inspiratie opgedaan. Je kunt deze soort raamdecoratie werkelijk overal in huis ophangen, mits je de juiste soort en het juiste materiaal kiest.

 

Related Articles