You are here: Home » Wonen » Je kamer goed verduisteren tijdens de zomermaanden? Dat doe je zo!

Je kamer goed verduisteren tijdens de zomermaanden? Dat doe je zo!

door danny
Je kamer goed verduisteren tijdens de zomermaanden? Dat doe je zo!

In de zomermaanden is het natuurlijk lichter buiten. Als jouw kamer dan niet goed verduisterd is, kan het zo zijn dat je moeilijk in slaap kunt komen. De meeste mensen slapen tenminste het beste als de kamer goed donker is. Heb jij er moeite mee om in slaap te komen als het in de zomer langer licht is? Dan kan het daarom een goed idee zijn om je kamer te verduisteren. Hoe je dit kunt doen? Wij zetten het voor je op een rij!

Verduisterende gordijnen

Wat een goed idee zou kunnen zijn om jouw kamer te verduisteren, is door gebruik te maken van verduisterende gordijnen. Tegenwoordig zijn er namelijk genoeg verduisterende gordijnen te koop. Deze verduisterende gordijnen kunnen ervoor zorgen dat jouw kamer goed donker wordt. Bij gewone gordijnen komt er meestal nog wel een klein straaltje licht doorheen, maar hier heb je nauwelijks last van.

Verduisterende rolgordijnen

Waar je ook voor zou kunnen kiezen als je graag jouw kamer wilt verduisteren, zijn verduisterende rolgordijnen. Dit kan een hele goede optie zijn, want verduisterende rolgordijnen laten vrijwel helemaal geen licht binnen. Dit komt omdat deze rolgordijnen vaak beter zijn aangesloten op de kozijnen. Het gebruiken van verduisterende rolgordijnen kan dan ook een goed idee zijn als jij het helemaal donker wilt maken op je kamer. Rolgordijnen hebben veel weg van plisse gordijnen. Je zou dus ook voor deze laatste mogelijkheid kunnen kiezen als je graag een kamer in je woning wilt verduisteren.

Rolluiken

Rolluiken

Als je ervoor wilt zorgen dat je het licht buiten al tegenhoudt, zouden rolluiken een goede optie voor je kunnen zijn. Een rolluik kan ervoor zorgen dat het geheel donker wordt in jouw kamer. Bovendien is het ook zo dat een rolluik ervoor zorgt dat de warmte wordt tegengehouden. Een rolluik is dus enorm functioneel. Zeker in de zomermaanden is het namelijk fijn als jouw kamer donker en niet te warm is, dus een rolluik kan een goed idee zijn. 

Verduisteringsfolie

Misschien niet de meest makkelijke oplossing, maar verduisteringsfolie kan een optie zijn om een kamer te verduisteren. Door verduisterende raamfolie te gebruiken, komt er geen fel zonlicht meer naar binnen. Jouw kamer kan op deze manier goed donker blijven, waardoor het makkelijker wordt om in slaap te vallen.

Tochtstrips

Heb jij jouw kamer al verduisterd maar nog steeds last van lichtkieren langs de deur, waardoor er toch nog wat vervelend licht in jouw kamer komt? Dan kan het een aanrader zijn om tochtstrips aan te schaffen. Dit is enorm functioneel, want het werkt zowel tegen vocht als tegen licht. Met behulp van een tochtstrip kun je ervoor zorgen dat het laatste beetje licht dat langs de deur jouw kamer binnenkwam verleden tijd is.

Of je nu kiest voor verduisterende raambekleding, een rolluik of een tochtstrip: er zijn verschillende mogelijkheden om jouw kamer te verduisteren. Als er momenteel nog te veel licht in jouw kamer komt ’s avonds, kan het dan ook zeker een goed idee zijn om hier wat aan te doen. Dit is namelijk bevorderlijk voor een goede nachtrust en dit is heel belangrijk.

Related Articles