You are here: Home » Wonen » Zo kies jij dé perfecte vloerlamp in je interieur

Zo kies jij dé perfecte vloerlamp in je interieur

door Marieke
Zo vind je de vloerlamp bij directlampen.nl

Vloerlampen zijn niet alleen erg functioneel, ze zorgen ook nog eens voor extra sfeer en gezelligheid in jouw woonkamer. Een vloerlamp wordt ook wel een staande lamp genoemd. Het voordeel van een vloerlamp is dat je ze vrijwel elke hoek of plek van je woonkamer kunt zetten en indien nodig ook kunt verplaatsen. Zo heb je altijd een prettige verlichting op de plek waar je op dat moment licht nodig hebt.

Een goede vloerkamp mag niet ontbreken in jouw interieur

De vloerlamp is met recht een van de populairste lampen in ons interieur. En dat is niet zonder reden. De vloerlamp kent een groot aantal voordelen. We zetten er een paar voor je op een rij:

  • De vloerlamp neemt relatief weinig ruimte in beslag. Vaak wordt een staande lamp in een toch al lege en kale hoek geplaatst en zo staat een vloerlamp je ook nooit in de weg. Op deze manier kun je zo’n kaal hoekje prima opvullen waardoor je meer sfeer creëert en je bovendien ook in dat hoekje prima verlichting hebt.
  • Een vloerlamp is makkelijk neer te zetten, maar ook makkelijk te plaatsen. Het enige wat je nodig hebt is een stopcontact in de buurt. Je zet de lamp op de plek waar je deze wilt hebben, steekt de stekker in het stopcontact en klaar is Kees. Je hebt geen gereedschap nodig en je hoeft niet te klussen zoals bijvoorbeeld bij het ophangen van een hanglamp.
  • En omdat het een losstaande lamp is, kun je deze ook heel makkelijk verplaatsen als jij je woonkamer opnieuw gaat inrichten.
  • Een vloerlamp is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten en in allerlei stijlen. Zo is er altijd wel een lamp te vinden die perfect te combineren valt met jouw woonstijl.

Wil je een vloerlamp kopen? Klik hier en bekijk een groot assortiment aan vloerlampen in diverse stijlen, kleuren en formaten.

Een vloerlamp kopen? Hier let je op!

En omdat elke woonkamer en elk interieur weer anders is, zijn er ook veel verschillende vloerlampen. Niet alleen qua stijl, ook qua soort zijn er nogal wat verschillen.

Als je een vloerlamp wilt aanschaffen, dan is het eerst goed om te bepalen waarvoor je de lamp vooral wilt gaan gebruiken. Wil je extra sfeerverlichting in je woonkamer creëren, of moet de lamp vooral heel praktisch zijn en jouw van voldoende licht voorzien als je aan het lezen of handwerken bent? In het laatste geval is het mogelijk een lamp aan te schaffen met een leesarm die je van extra en fel licht voorziet op het moment jij het nodig hebt. Als de vloerlamp een sfeerverhogende functie heeft, dan kun je er één kiezen met een opvallende uitstraling zodat het een ware eyecatcher in je woonkamer is. Of kies voor een vloerlamp met een dimmer die je net zoveel licht kunt geven als jij op dat moment nodig hebt.  

Vervolgens bepaal je welke stijl het beste in jouw interieur past. Kies je voor een driepoot in een industriële inrichting of een strakke, functionele staande lamp zonder poespas in een minimalistische Scandinavische interieur? Een booglamp past in zowel een  industriële-, moderne- of landelijke stijl. Of ga je voor een design lamp waarmee je een ware eyecatcher in je huis haalt?

Vloerlamp met dimmer; sfeerverhogend én praktisch

Met een dimbare vloerlamp vang je meteen twee vliegen in één klap. Hiermee kun jij de hoeveelheid licht die een lamp geeft aanpassen aan jouw stemming of bezigheden. Ben je een boek aan het lezen, een legpuzzel aan het maken of aan het handwerken? Dan heb je veel licht nodig en kies je voor helder licht waarbij je goed kunt zien waar je mee bezig bent. Wil je rust, sfeer en een warme uitstraling in je woonkamer creëren? Dan zet je het licht juist wat minder fel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Articles