You are here: Home » Reizen » De Pyreneeën bezoeken: dit zijn de mooiste plekjes!

De Pyreneeën bezoeken: dit zijn de mooiste plekjes!

door Jaro
Pyreneeën blogo

De Pyreneeën, een prachtig gebergte op de grens van Spanje en Frankrijk. Wanneer je houdt van wandelen, de natuur en historie dan raden we je aan de Pyreneeën te bezoeken. Je vindt er unieke vogels en dieren, indrukwekkend hoge bergtoppen en gezellige bergdorpjes. Wat zijn de mooiste plekjes van de Pyreneeën? Wij hebben de op een rijtje gezet!

Pyreneeën mooiste plekjes

De Pyreneeën liggen dus op de grens van Spanje met Frankrijk. Het gebergte bestaat dus uit een Frans deel en een Spaans deel. Beide delen zullen we toelichten én we hebben per deel de mooiste plekken geselecteerd. Denk bijvoorbeeld aan de mooiste dorpjes van de Pyreneeën, maar ook de mooiste passen van de Pyreneeën. Kortom, veel Pyreneeën tips voor een onvergetelijk bezoek!

Pyreneeën Frankrijk

Het Franse gedeelte van dit gebergte kent indrukwekkende bergpassen, bergtoppen en valleien. Zo kun je prachtig wandelen langs keteldalen, kun je hier ’s winters skiën en gaat hier in de zomer de Tour de France vrijwel jaarlijks doorheen. Wat zijn de mooiste plekjes van het Franse gebied?

Pic du Midi

Pic du Midi is een van de hoogste bergen van de Franse Pyreneeën. De top van deze berg ligt op maar liefst 2877 meter hoogte. Bovenop de berg staat een observatorium waar vandaan men het heelal bestudeerd. Naast het observatorium bevindt zich een interactief museum waar je dingen kunt leren over astronomie. Op de top van deze berg zit je letterlijk met je hoofd in de wolken, erg indrukwekkend dus!

Cirque de Gavarnie

Zoals we eerder schreven staat het Franse deel van dit gebergte bekend om de vele indrukwekkende keteldalen. Een van de mooiste keteldalen is Cirque de Gavarnie. Dit dal bevindt zich op ruim 1.000 meter hoogte en wordt omringd door steile bergwanden en hoge bergtoppen. Je kunt hier prachtig wandelen, fietsen én zwemmen!

Lac de Gaube

Naast bergtoppen en keteldalen vind je hier ook verschillende meren. Eén van de mooiste meren in dit gebied is Lac de Gaube. Omringt door groene bossen en indrukwekkende bergtoppen en helderblauw van kleur. Een echt fotogeniek meer! Je kunt er zwemmen, maar ook prachtig om het meer heen wandelen. Verder zijn er watervallen in de buurt en vind je hier verschillende unieke diersoorten. Kortom, een echte aanrader!

Pyreneeën Spanje

Naast het Franse gedeelte, is het Spaanse gedeelte van dit gebergte ook erg indrukwekkend. De Pyreneeën in Spanje zijn wellicht mooier dan de Franse, hoewel dit gebied wel een stuk droger is. Het gebergte ligt in de provincies Catalonië, Aragon, Navarra en Baskenland en je vindt er vele mooie plekjes. De mooiste plekken zijn:

Sierra de Guara

Een van de mooiste plekken aan de Spaanse kant is Sierra de Guara. Dit indrukwekkende klovengebied een echte aanrader. Denk aan heldere meertjes, hoge watervallen, steile wanden en dunne spleten in de bergen. Je vindt hier indrukwekkende vogelsoorten, waaronder arenden en gieren. Een waar paradijs voor natuurfanaten dus!

Ordesa y Monte Perdido Nationaal Park

Volgens velen is dit nationaal park hét mooiste gebied van de Pyreneeën. Hier staat de Monte Perdido, wat ‘de verloren berg’ betekent. Dit is de op een na hoogste berg in het Spaanse gedeelte. Je kunt de berg bewandelen, maar dit kost je wel 7 uur. Toch is dit het dubbel en dwars waard. Je zult wandelen door unieke keteldalen, de prachtige Ordesavallei en de Cirso de Soaso, een tropische plek vol met unieke diersoorten.

Huesca

Wanneer je wilde dieren wilt spotten, dan is Huesca de ideale uitvalsbasis. In dit gebied kun je dieren spotten zoals vossen, uilen, steenmarters en kraanvogels. Daarnaast groeien hier in het seizoen de meest indrukwekkende wilde bloemen. Bloemen die we in Nederland ook hebben, maar ook zeldzame orchideeën en andere unieke bloemen.

Zo, dit waren de mooiste plekken van de Pyreneeën. Ben jij hier weleens geweest? Zo ja, wat vond jij het mooiste plekje? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Related Articles