You are here: Home » Fashion » Sieraden: wat zijn dit jaar de trends?

Sieraden: wat zijn dit jaar de trends?

door danny
Sieraden wat zijn dit jaar de trends

Het zonnetje begint voorzichtig te schijnen en de coronamaatregelen worden langzaamaan versoepeld. Met andere woorden: we mogen weer naar buiten! Het is tijd om weer te shinen op het terras, een feestje, of op het strand. Naast een chique outfit mogen mooie sieraden natuurlijk niet ontbreken. Maar… Is die leuke ring die je twee jaar terug voor je verjaardag hebt gekregen nog steeds zo leuk? Is die hippe ketting waar iedereen mee liep, nog steeds wel zo hip? En, loop je nu niet compleet voor paal met een horloge zo groot als een stationsklok? We zijn er voor je ingedoken, en hebben dé horloge en sieraden trends van dit jaar voor je op een rijtje gezet. Zo weet je zeker dat je straks weer kunt flaneren met stijl!

Mix, match, en layering met ringen, armbanden en kettingen

Vroeger golden er strikte regels als het aankwam op kleur- en materiaalgebruik van sieraden. Droeg je gouden oorbellen met een rode steen? Zorg dan ook dat je een gouden ring draagt met een rode steen. Gelukkig is dit verledentijd. Voel je vrij om een gouden ketting te combineren met een zilveren ring. Niet alleen het materiaal hoeft niet te matchen, ook de kleur, vorm en stijl mogen afwijken. Graag zelf! Kan dan alles? Nee, dat nou ook weer niet. Zorg wel dat er enigszins balans tussen zit, zodat je er niet bij gaat lopen als Jack Sparrow ;). Een andere populaire trend is ‘layering’. Hierbij draag je verschillende sieraden over elkaar heen. Met name fijne kettinkjes zijn hier uitermate geschikt voor. Probeer en experimenteer zou ik zeggen!

Kies voor duurzame (én goedkope) sieraden

Duurzaamheid is een belangrijke trend die ook van toepassing is op de sieradenwereld. Dat het niet al te best gaat met onze aarde hoef ik hier hopelijk niet uit te leggen. Ook de sieraden industrie speelt daarin een rol. Voor elk sieraad moeten grondstoffen worden gedolven en wordt energie verbruikt voor het vervaardigen en verschepen. Daarbij dragen veel mensen een sieraad maar kort en verdwijnen restpartijen vaak in de prullenbak. Doodzonde van al die mooie horloges en sieraden natuurlijk! Gelukkig zijn er steeds meer online partijen die hier wat tegen proberen te doen. Neem bijvoorbeeld Starlounge, een outlet die horloges en sieraden aanbiedt uit oude collecties. De producten zijn gloednieuw maar te oud om bij de juwelier in de etalage te leggen. Om te voorkomen dat ze worden weggegooid biedt de webshop ze aan tegen hoge kortingen. Door te kiezen voor deze goedkope horloges en sieraden ben je goed voor het milieu én voor je portemonnee!

Kleine horloges maken de grootste impact

Kleine horloges maken de grootste impact

Herinner je de tijd nog dat horloges zo groot waren als een frisbee? Die tijd is nu echt voorbij. Sterker nog, horloge kasten worden steeds kleiner en verfijnder. Dit geld niet alleen voor dameshorloges maar ook voor herenhorloges. Een subtiele kast van 36 millimeter staat nou eenmaal een stuk chiquer dan een van 52 millimeter. Bij veel bekende merken als Hugo Boss, Tommy Hilfiger en Esprit zie je deze trend ook duidelijk terug. Less is more, zullen we maar zeggen.

Jij bent de baas!

Allemaal leuk en aardig natuurlijk die alsmaar veranderende trends, maar laat je niet gek maken. De grootste tip van allen is misschien wel dat je vooral moet doen waar je jezelf goed bij voelt. Wil jij een knalpaars Ice Watch horloge dragen omdat je dat leuk vindt? Doen! Ben jij een man maar draag je graag een gouden dames armband? Nou en! Het is jouw lijf, jouw smaak, en dus jouw keuzes. Zolang je je sieraden met trots draagt zal je er altijd goed uitzien.

Related Articles