You are here: Home » Reizen » Sierra Nevada vakantie: 4 tips voor een actieve vakantie!

Sierra Nevada vakantie: 4 tips voor een actieve vakantie!

door Jaro
sierra-nevada-vakantie

Spanje staat natuurlijk bekend om de zonvakanties, maar wist je dat dit land ook een prachtige natuur heeft? Je vindt er verschillende nationale parken, waaronder de Sierra Nevada. Dit is het grootste gebergte van het land en je kunt hier prachtig wandelen, bergbeklimmen, vogels spotten en in de winter zelfs skiën. Wat zijn nu tips voor een actieve Sierra Nevada vakantie? Wij hebben ze op een rijtje gezet!

Sierra Nevada vakantie

Dit gebergte is een walhalla voor natuurliefhebbers en actieve mensen. Skiën in Oostenrijk of Frankrijk is natuurlijk nog steeds populair, maar skiën in de Sierra Nevada wordt ook steeds populairder. In de andere seizoenen kun je hier prachtig wandelen. In de lente zullen de meest mooie bloemen en bomen in bloei zijn en in de zomer kun je hier heerlijk afkoelen in tegenstelling tot de rest van Spanje. Kortom, een prachtige vakantiebestemming. Wat is er te doen in de Sierra Nevada? Wij hebben 4 tips op een rijtje gezet!

1 Wandelparadijs

Allereerst is een Sierra Nevada vakantie vooral in trek bij wandelfanaten. Het is hier een waar wandelparadijs. Voor zowel beginners als gevorderde wandelaars kun je hier verschillende routes lopen. Door de steile bergen, maar ook aan de voet van de Sierra Nevada in de Alpujarra Vallei kun je prachtig wandelen. De natuur is er adembenemend mooi en je kunt er veel wilde dieren spotten. Denk aan herten, wilde geiten, maar ook gieren en zeldzame slangen. 

2. Wintersport

Van januari t/m april is de Sierra Nevada ideaal voor wintersport. Er ligt hier elk seizoen voldoende sneeuw en je zult er relatief weinig toeristen tegenkomen op de piste. Er zijn verschillende wintersportgebieden. Ga jij wintersporten voor de gezellige après-ski? Dan ben je hier aan het verkeerde adres. Wil jij skiën door heerlijke sneeuw met uitzicht op de zee? Dan kom je hier wel aan je trekken. En na afloop kun je in de zon een heerlijk tapasje eten met een lokaal wijntje erbij. Let wel op: in de weekenden is het hier wel erg druk. Veel Spanjaarden uit de omgeving kiezen ervoor om een weekendje te skiën in de winter.

sierra nevada vakantie

3. Granada

Op steenworpafstand van het gebergte vind je de stad Granada. Deze stad is één van de toeristische trekpleisters van Spanje, met name door het Alhambra. Dit paleis is wereldberoemd en wordt jaarlijks door miljoenen mensen bezocht. Naast het Alhambra is de stad zelf ook erg mooi en gezellig. Zorg wel dat je goede schoenen draagt. Het hoogteverschil in de stad is immens, bereid je voor op flink wat klimmen (en dalen natuurlijk!).

4. Zwemmen in de zee

Spanje, blijft Spanje en een uitstapje naar de zee mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een vakantie naar de Sierra Nevada. Op ongeveer een uurtje rijden vind je de prachtige Spaanse kust waar je verschillende stranden vindt. Zo is het strand van Motril erg mooi en kun je ook verder langs de kust rijden om de wat kleinere strandjes te bezoeken. Tip: ga niet naar de stranden ten oosten van Motril, hier vind je namelijk veel kassen waar groente verbouwd worden. Niet zo romantisch dus. Ten westen van Motril vind je wel veel gezellige en prachtige stranden zoals je van Spanje gewend bent.

Ben jij weleens op vakantie in de Sierra Nevada geweest? We horen graag je ervaringen. Laat het ons weten in de reacties hieronder! 

Related Articles