You are here: Home » Reizen » Citytrip voorbereiden; Zo doe je dat!

Citytrip voorbereiden; Zo doe je dat!

door danny
Citytrip voorbereiden; Zo doe je dat!

Ga je binnenkort een stedentrip maken of ben je je nog aan het oriënteren voor een leuke stedentrip? Geweldig! Een lang weekend naar een nieuwe stad is inspirerend en geeft nieuwe energie. Met de juiste voorbereiding geniet je optimaal van de citytrip en mis je geen belangrijke hotspots

1. Lees je van tevoren in

Natuurlijk wil je tijdens een citytrip zoveel mogelijk verrast worden door de locatie en zo min mogelijk plannen. Wil je geen enkele hotspot in de stad missen? Dan is het toch slim om je alvast in te lezen in de stad waar je naartoe gaat. Zo weet je zeker dat je bij thuiskomst geen leukste hotspots of must sees bent vergeten. Ook is het handig om gebruik te maken van een reisgids. In deze gids worden vaak de leukste musea, monumenten en bezienswaardigheden genoemd.

citytrip

2. Een paklijst voordat je trip begint

Tijdens een korte stedentrip kun je natuurlijk niet heel je kast meenemen in je koffer of tas. Wat moet je meenemen en wat kun je beter thuis laten? Zorg ervoor dat je alleen noodzakelijke dingen met je meeneemt en pak niet te zwaar. Ons advies, pak alleen de basics en zorg voor outfits die je gemakkelijk kunt combineren. Zorg voor 3 t-shirts, 1 of 2 broeken en comfortabele schoenen. Daarnaast kan het handig zijn om een daypack of kleine rugzak mee te nemen. Zo heb je toch een handige tas voor je dagelijkse spullen en hoef je niet met jouw koffer door de stad te sjouwen. Ga je naar een bestemming waar het nog wel eens kan regenen? Kies dan voor een waterdichte rugzak en houd jouw spullen droog.

Vergeet de volgende spullen niet:

  • reisgids
  • toiletspullen
  • elektronica (zoals een camera, opladers en powerbank)
  • belangrijke documenten (paspoort, reservering accommodatie, contant geld)

3. Haal het maximale uit je dagen

city-musea

Een leuke stedentrip vliegt voorbij. Om het maximale uit je dagen te halen is het slim om voor iedere dag alvast een aantal activiteiten te plannen. Plan bezoekjes aan musea en check leuke evenementen in de stad. Misschien is er wel een leuk muziekfestival, plaatselijke rommelmarkt of grote sportwedstrijd die je kunt bezoeken in de periode waarin je reist. Houd ook zeker ruimte voor spontane dingen en plan niet je hele dag vol. Probeer je reis zo te plannen dat je vroeg heen reist en laat terug. Ook op deze manier haal je het maximale uit je dagen. Kies voor de vroegste vlucht of trein voor de heenreis en vergelijk verschillende luchthavens en vervoerders voor de meest gunstige tijden.

Related Articles