You are here: Home » Reizen » Utrecht, ideale stedentripbestemming in eigen land!

Utrecht, ideale stedentripbestemming in eigen land!

door Jaro
stedentrip-utrecht-dom-blogo

Een stedentrip naar Utrecht wordt door veel mensen niet overwogen… Bij een stedentrip neigen veel mensen naar buitenlandse steden als Parijs, Londen, Barcelona of Milaan. Een buitenlands stedentripje is weliswaar leuk, maar een stedentrip in eigen land is ook een echte aanrader, zo ook een stedentrip naar Utrecht. Wat is er zoal te doen tijdens een weekend Utrecht?

Stedentrip Utrecht

Utrecht ligt in het hart van het land, op steenworpafstand van Amsterdam. Ideaal voor een korte stedentrip, een weekendje weg, maar ook een nachtje weg naar Utrecht is een aanrader, gezien het nachtleven er bruisend is! Waar het in Amsterdam inmiddels het hele jaar door ontiegelijk druk is met buitenlandse toeristen, heb je daar in Utrecht (nog) geen last van. Tijdens een citytrip in Utrecht kun je nog in alle rust genieten van de historie en bezienswaardigheden. Wat zijn de leukste bezienswaardigheden in Utrecht?

Bezienswaardigheden Utrecht

Utrecht is een stad met een geweldige historie. Utrecht heeft ruim 400.000 inwoners en is de op drie na grootste stad van Nederland. In 2012 stond Utrecht in de top 10 van de ‘World’s unsung places’, samengesteld door Lonely Planet. Welke bezienswaardigheden mag je beslist niet overslaan tijdens een weekendje weg naar Utrecht? Wij hebben wat tips voor in Utrecht op een rijtje gezet!

De Domtoren

Wanneer je Utrecht binnenrijdt, valt je één ding gelijk op: de Domtoren. Dit is de hoogste kerktoren van Nederland en de toren heeft een unieke historie. In 1674 werden kerk en toren namelijk van elkaar gesplitst door een Tornado. Het middenstuk werd weggeblazen, met als resultaat: een kerktoren met zo’n 50 meter daarnaast de (losse) kerk. De Domtoren zelf staat nog als een huis en je kunt hem onder begeleiding beklimmen. Vanaf de Domtoren heb je het mooiste uitzicht over Utrecht. Het enige vlekje op je uitzicht is de lelijke Neudeflat. Er worden regelmatig petities georganiseerd om deze lelijke flat met de grond gelijk te maken. Voor nu moet je er maar even langs kijken.

stedentrip-utrecht-blogo

Het Dick Bruna Huis

Er zijn vele beroemde Utrechters. Eén van de meeste bekende Utrechters is Dick Bruna. De denkbeeldige vader van Nijntje. In 2017 overleed deze inspirerende illustrator, maar in de stad is de invloed van Dick Bruna nog steeds goed zichtbaar. Zo ook in het Dick Bruna huis. In dit huis vind je naast Nijntje ook de andere figuren die deze artiest in leven bracht.

Het Spoorwegmuseum

Het is natuurlijk alweer een tijd terug dat er stoomtreinen reden in Nederland. Nederland is erg innovatief op gebied van treinen. Wil je even terug in de tijd en de mooiste stoomlocomotieven bewonderen? Neem dan een kijkje bij het Spoorwegmuseum in Utrecht, waar de Nederlandse historie op gebied van treinen prachtig in beeld is gebracht.

Uit in Utrecht

Naast bezienswaardigheden, kun je in Utrecht ook geweldig stappen. Tot in de vroege uurtjes kun je hier losgaan. Welke plekken zijn aanraders? Wij hebben ze op een rijtje gezet!

– Tivoli Vredenburg

– Café de beurs

– Brothers (Bunnik)

– Basis

– Ekko

Utrecht winkels

Ook shopfanaten zijn in Utrecht op het juiste adres. In de oude binnenstad vind je veel verschillende winkels. Van grote warenhuizen zoals de Bijenkorf, tot luxe winkels. Maar ook kleine winkeltjes die je alleen in Utrecht vindt moet je zeker eens binnenlopen.

Goedkoop hotel Utrecht

Utrecht is prima te doen in 1 dagje, maar wanneer het lekker weer is en je wilt het liefst meerdere dagen in Utrecht verblijven dan kun je ook goedkoop overnachten in de stad. Een goedkoop hotel in Utrecht is de StayOkay. Ook bevinden zich meerdere hotels vlakbij het centraal station, maar deze zijn iets minder sfeervol.

Ben jij weleens op stedentrip naar Utrecht geweest? Zo ja, wat vond je ervan? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Related Articles