You are here: Home » Geld » Crypto’s: wat mogen we deze zomer verwachten?

Crypto’s: wat mogen we deze zomer verwachten?

door danny
Blockhain

Net zoals de aandelenmarkt kent ook de cryptomarkt een aantal cyclische wetmatigheden. Hierdoor kan men koersvoorspellingen doen. Toch moet ook rekening worden gehouden met actuele gebeurtenissen, zoals overheidsbeslissingen of nieuwe evoluties op de cryptomarkt. Zij beïnvloeden immers de emoties en zullen zo mee de koerswaarde vormgeven. Verschillende analisten haalden hun glazen bol boven en geven aan wat we, volgens hen, deze zomer van de cryptomarkt mogen verwachten.

Bitcoin blijft het moeilijk hebben

De laatste maanden bleef Bitcoin in moeilijk vaarwater dobberen. Intussen is er sprake van een voorzichtig herstel en lijkt er opnieuw ruimte te zijn voor optimisme. De meeste analisten geven aan dat de zomerperiode voor Bitcoin echter te vroeg zal komen. Sommigen houden het op een lichte stijging, terwijl anderen de huidige heropflakkering louter zien als een verstoring van de dalende trendlijn. Josh Rager, geen onbekende naam in het cryptolandschap, voorspelt bijvoorbeeld dat Bitcoin het nog tot eind 2019 moeilijk zal hebben om vervolgens opnieuw snel te stijgen. De volgende piek zal volgens hem pas in de zomer van 2023 volgen. Inkopen en long gaan, luidt zijn advies.

Minder decentraal, meer adoptie

Er zijn steeds meer bewijzen dat grote bedrijven de cryptomarkt verkennen. Zo zou Facebook volgens sommige bronnen werken aan een eigen Facebook Coin om zo betalingen binnen het netwerk uit te voeren. Dat botst inderdaad met het decentraal karakter van cryptomunten, maar het zou de adoptie ervan wel versnellen. Een paradoxaal gegeven waarop de cryptomarkt wel eens positief op zou kunnen reageren, want we weten allemaal dat de adoptiegraad de koerswaarde van cryptomunten de hoogte instuwt. Het valt natuurlijk wel af te wachten wat het waarheidsgehalte van dergelijke geruchten is. Meer duidelijkheid volgt waarschijnlijk deze zomer.

Nog geen volwaardige acceptatie

Overheden houden niet van cryptomunten en leggen ze dan ook graag aan banden. Daar lijkt deze zomer nog geen verandering in te komen. Wel zijn er een aantal positieve signalen merkbaar. In de eerste plaats lijkt de institutionele interesse toe te nemen. Het handelsvolume van Bitcoin futures vertoont bijvoorbeeld een stijgende trendlijn en naar alle waarschijnlijkheid zal die tendens zich ook deze zomer voortzetten. De institutionele interesse en het bijhorende lobbywerk kan vervolgens de acceptatiegraad en de bijhorende koerswaarde stimuleren.

Toch lijkt de groeimarge op korte termijn vooral de randen van de internationale samenleving te omarmen. Brian Armstrong, CEO van Coinbase, heeft het vooral over landen waar men te maken heeft men onstabiele munten, waar men geen bankrekening heeft en waar men wel toegang heeft tot internet. Hij kijkt daarbij vooral naar de situatie in Venezuela, waar de adoptie mogelijks al deze zomer voorzichtig zichtbaar zou moeten worden.

De zomer van het herstel?

Hoewel de cryptomarkt het ook deze zomer moeilijk zal blijven hebben, nemen steeds meer experts aan dat deze zomer het herstel wordt ingezet. Het sentiment op de cryptomarkt lijkt opnieuw positief te evolueren, zoals onder andere de Bitcoin Misery Index (BMI) aangeeft. De kans op een sterke correctie lijkt vooral na de zomerperiode te groeien. Wie long gaat houdt maar beter rekening met een fikse portie emoties. Wie op korte termijn wilt handelen? Die schakelt de emotieknop dan weer uit, zoals de crypto-robot Bitcoin Trader het voor ons belooft te doen.

Related Articles