You are here: Home » Wonen » Welke voordelen heeft een waterbed?

Welke voordelen heeft een waterbed?

door danny
Welke voordelen heeft een waterbed

Het waterbed is de laatste jaren weer erg populair. Dit komt door de verbeterde designs en het hoge comfort. Waar vroeger enkel hardside waterbedden werden verkocht, zijn het nu de softside waterbedden die de populariteit hebben gewonnen. Bij een hardside waterbed ligt het watermatras in een harde ‘bak’. Bij een softside waterbed is de bedomranding juist gemaakt van zacht schuim. Dit zorgt voor meer comfort. Natuurlijk hebben moderne waterbedden nog veel meer voordelen. Hieronder staan alle positieve punten voor je op een rij. 

Voordeel 1. Optimaal comfort

Waterbedden passen zich op iedere lichaamsvorm aan. Hierdoor wordt de druk gelijkmatig verdeeld en geniet je in iedere slaaphouding van optimaal comfort. Een aangename slaaphouding draagt direct bij aan een betere nachtrust. 

Voordeel 2. Verlicht lichamelijke klachten

Omdat het lichaamsgewicht gelijkmatig wordt verdeeld en ondersteund, ontstaan er geen drukpunten. Dit maakt een waterbed erg geschikt voor mensen met lichamelijke klachten zoals rugpijn, nekpijn, spierpijn of gewrichtspijn.

Voordeel 3. Stabilisatie aanpassen naar wens

Iedereen heeft andere wensen op het gebied van comfort. De ene persoon houdt van extra goede ondersteuning en de ander wil juist het gevoel van ‘slapen op water’ ervaren. Het voordeel van moderne waterbedden is dat je het geheel naar wens kunt aanpassen. Je bepaalt zelf de stabilisatie van het watermatras. Hoe hoger de stabilisatiegraad, hoe beter de ondersteuning. Wil je een tweepersoons waterbed kopen, maar heeft jouw partner andere voorkeuren wat betreft stabilisatie? Kies dan voor een waterbed met duo systeem. Deze bestaat uit twee losse watermatrassen in plaats van één groot watermatras (mono systeem). Je kunt de stabilisatiegraad dus los van elkaar aanpassen. 

Voordeel 4. Hygiënisch bed

Een watermatras heeft een gesloten opbouw. Dat betekent dat stof, vocht en vuil niet in het matras kan trekken. Waterbedden zijn dus erg hygiënisch en een goede keuze voor mensen met huisstofmijt allergie.

Voordeel 5. Lange levensduur

Een waterbed van hoge kwaliteit heeft een lange levensduur. Om het watermatras zo lang mogelijk in topconditie te houden, is het wel noodzakelijk om het goed te onderhouden. Zo moet je bijvoorbeeld waterbedconditioner toevoegen aan het water en het matras schoonmaken met een vinylreiniger.

Voordeel 6. Thermisch verwarmen

 

Waterbedden hebben een ingebouwd verwarmingssysteem dat je zelf kunt instellen. Dat is niet alleen goed nieuws voor echte koukleumen, maar ook fijn voor mensen die het juist snel warm hebben. Je kunt de temperatuur lekker warm instellen of juist wat koeler. Bij een waterbed met duo systeem kun je de temperatuur van beide matrassen apart van elkaar instellen.

Related Articles