You are here: Home » Wonen » Tips voor een industrieel interieur

Tips voor een industrieel interieur

door danny
Tips voor een industrieel interieur

Een industrieel interieur: we horen het de laatste tijd vaker en vaker. En dat is natuurlijk niet zonder reden, want een industrieel interieur kan zeker mooi zijn. Deze interieurstijl is stoer, opvallend en sfeervol en daarom tof om te hebben. Maar hoe kun je van jouw huidige interieur een industrieel interieur maken? Hier zijn verschillende manieren voor. Wij geven je de beste tips in dit artikel, dus lees snel verder!

Maak een moodboard

Een handige eerste stap om een industrieel interieur te kunnen realiseren, is het maken van een moodboard. Op deze manier kun je namelijk een beter beeld krijgen van hoe je wilt dat het er uiteindelijk komt uit te zien. Om een moodboard te kunnen maken, kun je gebruik maken van het internet en van bijvoorbeeld het platform Pinterest.

Kies de juiste kleuren

Als je graag wilt beschikken over een industrieel interieur, is het van belang dat je gebruik maakt van de juiste kleuren. Maar wat zijn nou de juiste kleuren voor een industrieel interieur? Je kunt hierbij denken aan neutrale kleuren als grijs, wit en zwart. Deze kleuren brengen namelijk een stoere uitstraling met zich mee en dat is natuurlijk wat je met een industrieel interieur kan bereiken. Naast de stoere uitstraling ziet het er met deze kleuren ook gelijk strak uit. Deze kleuren kun je overal in je interieur laten terugkomen. Van de muren en meubels tot accessoires: aan jou de keuze!

Stoer materiaal

Stoer materiaal

Als je een industrieel interieur wilt hebben, is het belangrijk dat je voor de juiste materialen kiest. Om een industriële look in huis te krijgen, is het een aanrader om te kiezen voor de hout, metaal en leer. Laat dit terugkomen in grotere meubels en eventueel ook in accessoires om een mooi geheel te creëren. Van een industriële stoel tot een houten keukentafel: je kunt hier goed rekening mee houden. 

Eenvoud

Bij een industrieel interieur geldt: less is more. Je hoeft hier dus helemaal niet zo uit te pakken met accessoires of vele meubels, want eenvoud is hierbij van belang. Als je een industrieel interieur wilt realiseren, is het aan jou de taak om bijvoorbeeld voor meubilair te kiezen zonder al te veel details. Houd het strak, want dit past perfect in een industrieel interieur. Of het op deze manier niet saai wordt? Nee hoor, het geheel kan juist een toffe uitstraling hebben. 

Kabels en leidingen bloot laten liggen

Waar je misschien de neiging hebt om buizen, kabels en leidingen direct weg te stoppen als je dit ziet, hoeft dit bij een industrieel interieur niet. Waarom niet? Omdat dit er juist voor zorgt dat het geheel stoerder wordt. Hier hoef je jezelf dus geen zorgen meer om te maken. 

 

Bovenstaande tips kunnen jou erbij helpen om een industriële look te creëren in huis. Door een paar simpele tappen te nemen kun je al grote veranderingen realiseren, dus het is zeker leuk om dit te overwegen. Zeker als jij jouw woonkamer er wat stoerder uit wilt laten zien, is een industrieel interieur echt iets voor jou. 

Related Articles