You are here: Home » Wonen » Past op mijn trap ook een traplift?

Past op mijn trap ook een traplift?

door Constance

Waarschijnlijk denk je bij het woord ’traplift’ gelijk aan hulpbehoevende (oude) mensen die in hun eigen huis willen blijven wonen maar de trap niet meer op of af kunnen. Dat is heel begrijpelijk maar een traplift is ook op een andere manier te gebruiken. En ook zijn er genoeg andere redenen om een traplift aan te schaffen.

Vrienden van ons hebben een oude, en vooral grote, Berner Sennenhond. Die honden mogen geen trappen lopen en dat was helemaal prima, want zij woonden op de begane grond in Amsterdam. Totdat er besloten werd om te verhuizen en hun nieuwe huis op de 3e en 4e etage lag. Hoe moest de hond nu naar boven?

Dit grote model hond naar boven tillen is niet te doen, zeker niet een paar keer per dag. Daarop besloten onze vrienden om een traplift te laten installeren, speciaal voor de hond.

Past een traplift op elke trap?

Jazeker, of je nu een rechte trap of een trap met meerdere bochten hebt. Je hebt de keuze uit een traplift voor de binnen- of de buitenbocht van de trap, een spiltrap en er is ook een traplift mogelijk bij een trap die doorloopt over meerdere etages. En heb je een smalle trap, met bochten, dan is er zelfs een traplift voor krappe bochten.

Nieuw of gebruikt?

Overweeg je de aanschaf van een traplift maar zie je tegen de kosten op, dan kan je ook een gebruikte traplift kopen. Bij een gebruikte traplift wordt altijd nieuwe, op maat gemaakte, rail geleverd. Je hebt 1 jaar garantie en de stoel en motor zijn volledig gereviseerd voordat deze wordt geïnstalleerd. De lift kan binnen 5 werkdagen geplaatst worden en wordt eerst bij je thuis vakkundig opgemeten. En je hebt keuze uit verschillende modellen stoelen, deze zijn ook voorraad leverbaar.

Een traplift huren

Het kan ook zijn dat je, door persoonlijke omstandigheden, tijdelijk een traplift nodig hebt. Bijvoorbeeld doordat je met je been in het gips zit of een operatie hebt ondergaan waardoor je geen trappen mag/kan lopen. Of omdat je de verzorging van een familielid/vriend op je hebt genomen en hij of zij bij jou de trap niet op kan maar wel naar boven moet kunnen. De rails wordt op maat gemaakt en je huurt de stoel en de motor.

Ik wil een traplift bestellen, hoe werkt dit?

Je maakt een afspraak met de adviseur en deze komt bij je langs om de thuissituatie te bespreken en je trap te bekijken. En je natuurlijk goed advies geven. Daarna word je trap opgemeten, en dit gaat met een speciaal computerprogramma. Je kan daarna gelijk zien, met behulp van de Vision-app, hoe je traplift en je trap eruit ziet na de installatie. En natuurlijk kan je gelijk de keuze maken uit de verschillende stoelen en kleuren.

Als de offerte je bevalt, dan wordt, na akkoord, de traplift binnen 5 werkdagen bij je geïnstalleerd. Dit duurt een halve dag en daarna legt de monteur nauwkeurig uit hoe de lift werkt, en blijft met je oefenen totdat jij helemaal gewend bent aan je traplift en dit geldt ook voor je huisgenoten. 

Related Articles