You are here: Home » Wonen » Tips bij het kiezen van een tuintafel

Tips bij het kiezen van een tuintafel

door Constance

De zomer is inmiddels begonnen en de 1e hittegolf hebben we al achter de rug. De zomer is bij uitstek de periode waarop iedereen lekker lang buiten wil genieten, zitten, borrelen en eten.

De zoektocht naar mooie tuintafel kan gaan beginnen want de tijd dat er alleen maar plastic tuintafels is voorbij. En we gaan je een handje helpen met je zoektocht naar mooie tuintafels.

Waar komt je tuintafel te staan?

De maat en vorm hangt af van de plek waar je tuintafel komt te staan. Op een groot terras kan je gemakkelijk een ruime eettafel kwijt, terwijl je op een balkon eerder zal kiezen voor een inklapbare tuintafel. En voor de kinderen is een kinderpicknicktafel erg leuk. Bij je ligbed zijn kleine bijzettafels ideaal en deze kan je ’s avond ook neerzetten bij je loungeset.

Welke vorm & materiaal kies je?

De meest gekozen tuintafel vorm is de langwerpige tuintafel. Maar er zijn ook ronde, vierkante en driehoekige tuintafels.

Natuurlijk kan je kiezen voor een old-school plastic tuintafel, maar er is veel meer mogelijk. Er is hardhout, polywood en teakhout als je een houten tuintafel zoekt. Maar ook (natuur)steen of beton zijn erg populair en het voordelige alternatief voor natuursteen is een spray stone tafel. Spray stone is gemalen steen dat wordt gespoten op hard glas.

Een tuintafel voor elke gelegenheid

Een grote tafel, midden op je terras, is een echte eyecatcher. Zeker met bijpassende eetstoelen. En aan een dergelijke tafel kan je heerlijk eten, genieten van een kop koffie of thee of borrelen.

Bij een loungeset wordt meestal gebruik gemaakt van een lage tafel en een ronde tuintafel van gietijzer past prima in een romantische tuin. Bij een minimalistische design tuin hoort een bijpassende eettafel, zoals een met een metalen frame of poten.

 

Heb je een klein balkon of terras dan ligt een opklapbare tafel voor de hand, maar ook een hoge bartafel met barkrukken is een verrassende oplossing.

De ultieme Ibiza-look creëer je met een aantal kleine bijzettafels in verschillende hoogtes, maten en materialen.

Related Articles