You are here: Home » Reizen » Vakantie Costa Rica: ‘De tuin van Midden-Amerika’

Vakantie Costa Rica: ‘De tuin van Midden-Amerika’

door Jaro
costa rica

Ben jij nog opzoek naar een unieke vakantiebestemming voor deze zomer? En heb je de meeste landen al een keertje bezocht. Dan is Midden-Amerika een echte aanrader. Met Costa Rica in het speciaal. Als je niet terugdeinst van tropische omstandigheden en een echte natuurfanaat bent, dan is dit dé ideale vakantiebestemming. Wat te zien in Costa Rica? En welke dingen moet je beslist doen tijdens een vakantie Costa Rica?

 

Vakantie Costa Rica

Midden-Amerika heeft onterecht een slecht imago. Veel landen zouden ‘onveilig’ zijn. In werkelijkheid valt dat gelukkig reuze mee. Met name Costa Rica is allesbehalve onveilig. In dit prachtige land kun je geweldig rondreizen. De natuur is adembenemend mooi, de lokale bevolking, ook wel ‘tico’s’ genoemd is verschrikkelijk gastvrij, de steden zijn gezellig en je vindt er prachtige stranden. Wat zijn de hoogtepunten van Costa Rica? Wij hebben de leukste bezienswaardigheden van Costa Rica op een rijtje gezet.

1 Manuel Antonio National Park

We beginnen met een van de mooiste nationale parken van Costa Rica: Manuel Antonio National Park. Dit Nationale park ligt in het Zuiden van Costa Rica, pal aan de kust. Dit park is erg bekend en is voorzien van verschillende faciliteiten. Denk aan gezellige hotels, maar ook winkeltjes en natuurlijk restaurantjes. Erg toeristisch, maar wel kleinschalig. In het park zelf vind je behoorlijk wat ‘wildlife’. Denk aan verschillende soorten apen, maar luipaarden, Toekans en andere prachtige dieren. Ook een aanrader: Playa Manuel Antonio, een prachtig strand in het park. Dit strand behoort tot de mooiste van het land. Het prachtige witte strand, de palmbomen en de turquoise blauwe zee zorgen voor een indrukwekkend mooi plaatje.

vakantie costa rica

2 San Jose

Veel mensen reizen naar Costa Rica vanwege de prachtige natuur, of de geweldige stranden, maar de hoofdstad mag er ook wezen. Wat te doen in San Jose, de hoofdstad van Costa Rica? Er zijn genoeg bezienswaardigheden in San Jose die een bezoekje waard zijn. Denk aan de indrukwekkende kathedraal (Catedral Metropolitana), het ‘Teatro Nacional’ en het National Museum. Ook als je van winkelen houdt, dan ben je hier op het juiste adres. Je vindt er veel hippe winkels, grote winkelcentra én marktjes. Vooral de Mercado Central moet je een keer bezocht hebben Hier kun je allerlei lokale producten kopen. Denk aan handgemaakte kleding, maar ook koffiebonen en specerijen.

3 Isla del Coco

Wist je dat er ook eilanden in Costa Rica zijn? Isla del Coco is er één van. Dit onbewoonde eiland mag zichzelf een National Park noemen en ligt middenin de Grote Oceaan op honderden kilometers afstand van het vasteland. Het is dus een flinke tocht om hier te komen, maar dit is het dubbel en dwars waard. Er gaan verhalen rond dat piraten hier in het verleden kostbare schatten hebben begraven en het eiland zou de grootste inspiratiebron van niemand minder dan Robinson Crusoe geweest zijn. Verder vind je hier natuurlijk prachtige stranden en kun je er geweldig duiken. 

4 Monteverde

Tijdens een rondreis door Costa Rica mag een bezoek aan Monteverde beslist niet ontbreken. Dit is een van de groenste plekken van het land. Altijd al gedroomd van een avontuur in de jungle? Dan is Monteverde de plek waar je naartoe moet. Dit bos staat ook wel bekend als het ‘cloud forest’ en je kunt er slapen in een boomhut. Een echte aanrader!

Zo, bovenstaande dingen mag je dus beslist niet overslaan tijdens een vakantie Costa Rica. Heb jij dit prachtige land weleens bezocht? Zo ja, wat vond jij het mooiste plekje? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

 

Related Articles