You are here: Home » Eten & Drinken » Stokbroodje pulled chicken met sla en pittige saus

Stokbroodje pulled chicken met sla en pittige saus

door danny
Stokbroodje pulled chicken

Pulled chicken lijkt wel wat op het bekende pulled pork. Met een groot voordeel: een pulled chicken hoeft niet urenlang te stoven voordat het vlees zacht genoeg is. Kip is veel sneller gaar dan varkensvlees, waardoor je dit broodje pulled chicken in ongeveer een half uur in elkaar kunt draaien. Dat maakt dit stokbroodje pulled chicken met sla en pittige saus een van mijn favorieten.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 rode uien
  • 3-4 stukjes kippendijfilet (dit is malser dan borstfilet, hoewel dat ook kan)
  • 4 tl pittig paprikapoeder
  • 5-6 el mayonaise
  • 300 gr sla
  • 1 klein zakje worteltjes of 2-3 wortels
  • 4 augurken
  • 2 stokbroodjes of 4 pistolets (het is natuurlijk nog lekkerder met zelfgebakken broodjes!)
  • 3 el roomboter
  • 3 el pittige mosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 tl sambal
  • 6 el tomatenketchup
  • een kleine rode peper

Zo maak je het stokbroodje pulled chicken

Stokbroodje pulled chicken met sla en pittige saus

Verwarm de oven alvast voor op 200-220 graden.

Snijd de uien in stukjes. Snijd de kipfilet in met een mes, zodat ze sneller gaart. Smeer de kip rondom in met het paprikapoeder. Verhit de boter op hoog vuur en bak de kipfilet rondom bruin. Draai dan het vuur omlaag en voeg de ui toe. Voeg 4-6 el warm water toe en doe het deksel op de pan. Houd het water net aan de kook, maar zet het vuur niet te hoog. Laat dit rustig in ongeveer 15 minuten gaar stoven.

Meng in een saladekom de mosterd, mayonaise, witte wijnazijn en sambal door elkaar. Wil je het echt pittig maken, snijd dan een kleine rode peper fijn en meng die door de dressing. Was en snij de sla, meng deze met de dressing. Snijd de wortels in de lengte in dunne reepjes en voeg toe aan de sla.

Bak de stokbroodjes in de oven in ong. 10 minuten gaar (kijk op de verpakking). Snijd de augurken in de lengte in reepjes en hou even apart.

Haal het vlees uit de pan. Laat de uitjes nog even zonder deksel doorbakken, zodat het een wat dikker sausje wordt. Draai het vuur wat omhoog om meer vocht te laten verdampen. Leg het vlees op een bord en haal het uit elkaar met je vingers of met twee vorken.

Voeg de tomatenketchup toe aan het uienmengsel in de pan. Laat nog even indikken en meng dan het vlees erdoor.

Snijd de stokbroodjes door de helft en snijd ze open. Leg op elk bord een broodje. Beleg eerst met een laag van het vleesmengsel. Verdeel dan een deel van de sla over de broodjes, leg de rest ernaast ter garnering. Beleg de broodjes als laatste met de augurk reepjes en doe de broodjes dicht. Eet smakelijk!

Dit recept is geïnspireerd op een recept van HelloFresh. Deze versie is voor degenen die houden van pittig eten!

Related Articles