You are here: Home » Reizen » Goed voorbereid op roadtrip: 4 handige tips!

Goed voorbereid op roadtrip: 4 handige tips!

door Jaro
roadtrippen-voorbereiden-blogo

Roadtrips zijn razend populair. Onder jongeren, maar ook koppels en ouders met kinderen gaan graag met de auto op vakantie. Niets geeft zo’n vrij gevoel als erop uit gaan met de auto. Je kunt letterlijk overal heen en je hebt geen tijdsdruk, zoals bijvoorbeeld bij treinreizen of vliegreizen wel het geval is. Ook kun je in de auto meer spullen meenemen, wat natuurlijk ook nooit vervelend is. Hoe ga je nu goed voorbereid op roadtrip? Wij hebben 4 roadtrip tips op een rijtje gezet!

Goed voorbereid op roadtrip

Heerlijk, de koffers liggen in de auto, de navigatie is ingesteld, je favoriete playlist staat aan en de reis kan beginnen. Het maakt bij een roadtrip eigenlijk niet uit waar je naartoe gaat, een roadtrip is altijd hartstikke gezellig. Heerlijk spelletjes doen in de auto, luisteren naar jullie favoriete muziek of picknicken langs de snelweg. Maar het is wel belangrijk dat je de roadtrip goed voorbereid. Want onderweg omdraaien is vaak geen optie. Zo is het belangrijk dat je de juiste spullen inpakt, eten meeneemt voor onderweg en niet verdwaalt. Waar moet je nog meer allemaal rekening mee houden tijdens het voorbereiden van een roadtrip?

roadtrip-voorbereiden-blogo

1 Het kiezen van een bestemming

Voordat we aankomen bij de tips voor een roadtrip, is het natuurlijk belangrijk om een bestemming te kiezen. Je bezoekt natuurlijk meerdere plekken tijdens een roadtrip, maar je moet toch een eindbestemming hebben, een doel. Is het je eerste roadtrip? Dan raden we je aan om een bestemming te kiezen die niet te ver weg ligt. Kies niet gelijk Marrakesh, maar ga eerder voor Marseille of bijvoorbeeld Rome. Zo kun je kijken of het lange rijden wel geschikt is voor jou. Bestemming gekozen? Dan kun je beginnen met de roadtrip uitstippelen en de roadtrip plannen.

2 Het bepalen van de route

De roadtrip uitstippelen is ook erg belangrijk. Je wilt natuurlijk flexibel blijven, maar het is belangrijk dat je ongeveer weet hoe je moet rijden. Waar zijn de benzinestations, waar kunnen jullie lunchen en waar gaan jullie overnachten? Allemaal dingen die belangrijk zijn om van tevoren te weten. Uiteindelijk zul je best weleens van de route afwijken, maar als je verdwaalt weet je in ieder geval hoe je weer op de route komt.

3 Maak een paklijst

Zo, de bestemming is duidelijk en de route is uitgestippeld. Nu is het tijd om de roadtrip voor te bereiden. Wat zijn de benodigdheden voor een roadtrip? Dit verschilt natuurlijk per roadtrip. Toch zijn er een aantal basis benodigdheden die bij elke roadtrip van pas komen. We hebben ze hieronder op een rijtje gezet:

– Gevarendriehoek

– EHBO kit

– Verzekeringspapieren

– Auto oplader (USB)

– Voldoende flesjes water

– Een dikke deken

– Belangrijke telefoonnummers (ANWB, etc.)

– Voldoende eten

Verder is het belangrijk om de auto tactisch in te pakken. Zorg ervoor dat alle inzittenden comfortabel kunnen reizen en dat niemand te ‘krap’ in de auto zit. Ook kun je bijvoorbeeld via Spotify, verschillende playlists downloaden zodat jullie on the road kunnen genieten van jullie favoriete muziek.

4 Luister naar je lichaam!

We sluiten af met een tip voor onderweg: luister naar je lichaam! Wanneer je autorijdt, voel je soms niet goed aan wanneer je moe en minder geconcentreerd bent. Zorg dat je voldoende pauze neemt, drink genoeg water en draag je zonnebril wanneer dit nodig is. Jullie veiligheid staat altijd voorop en hoewel een roadtrip hartstikke leuk is, is deze manier van reizen zeker niet zonder risico’s. Zorg dus dat je naar je lichaam luistert en pauze neemt wanneer dit nodig is!

Kortom, een roadtrip is een geweldige ervaring, zolang je deze goed voorbereid. Niets zo vervelend als er onderweg achter komen dat je iets bent vergeten. Deze tips zijn zowel toepasbaar voor een roadtrip door de USA, als bijvoorbeeld een roadtrip door Europa. Het principe is natuurlijk hetzelfde! En route!

Related Articles