You are here: Home » Baby & Kids » Vakantie met kinderen voorbereiden: 6 tips

Vakantie met kinderen voorbereiden: 6 tips

door Jaro
vakantie met kinderen

Op vakantie gaan met (jonge) kinderen kan een behoorlijke uitdaging zijn. De lange autorit, de warme nachten in de tent en het bezoeken van bezienswaardigheden. Hartstikke leuk, maar soms ook wel vermoeiend. Maar een goede voorbereiding is het halve werk. Hoe bereid je nu een vakantie met kinderen voor? Wij hebben 6 tips voor een vakantie met kinderen op een rijtje gezet!

Op vakantie met kinderen

Op vakantie met een kind of met kinderen is niet hartstikke leuk. Je kinderen al spelenderwijs dingen van onze prachtige wereld laten zien is een onvergetelijke ervaring, mits je de vakantie met kinderen goed voorbereidt. Daarom hieronder 6 vakantie met kinderen tips!

1 Zorg dat je ‘slim’ inpakt

Het inpakken van de koffers of de auto vergt wat aandacht, al helemaal wanneer je op vakantie met je kind gaat. Maak een complete inpaklijst en voorkom dat je belangrijke dingen vergeet. Zorg dat praktische spullen zoals de speen, snacks, babydoekjes, etc. op een handige plek liggen. Een van de beste vakantie met baby tips: zorg dat de luiers binnen handbereik liggen. Een grote boodschap is zo gebeurd en je wilt de luier in dit geval natuurlijk zo snel mogelijk verschonen. 

2 Neem niet te veel mee

Dat gezegd te hebben: neem niet te veel bagage mee. Veel dingen kun je namelijk ook gewoon in het buitenland kopen. De favoriete luiers van je peuter misschien niet of zijn of haar lievelingshapje. Veel andere dingen zoals doekjes, zwembandjes, etc, zijn in het buitenland ook gewoon te koop. Dit scheelt weer bagage in de auto of in de koffer.

3 Kies de juiste accommodatie

Een accommodatie kiezen wanneer je met alleen volwassenen op vakantie gaat is niet zo moeilijk. Wanneer er kinderen of zelfs baby’s in het spel zijn, dan moet je met een aantal dingen rekening houden. Zo moet het eventuele zwembad veilig zijn, is het handig als je niet 5 trappen op moet en moet het complex goed omheind zijn. Allemaal dingen om rekening mee te houden.

4 Houd rekening met dingen die mis kunnen gaan

Wanneer je met kinderen op vakantie gaat, kunnen er altijd dingen misgaan. Het missen van een vlucht, het vergeten van belangrijke dingen, of bijvoorbeeld autopech. Kinderen zullen dit soms niet begrijpen. Het is dus belangrijk om een lijst te maken met alle mogelijke dingen die mis kunnen gaan. Schrijf ook op hoe je hier mee om zal gaan en wat je met de kinderen doet. Zo ben je goed voorbereid als er straks echt iets misgaat. Maar laten we natuurlijk hopen dat dit niet gebeurd.

5 Reis bij voorkeur ’s nachts

Met name kleine kinderen kunnen zich behoorlijk vervelen tijdens een lange reis in bijvoorbeeld de auto of het vliegtuig. Hoe kun je dit voorkomen? Echt voorkomen kan natuurlijk niet, maar je kunt wel zorgen dat je kinderen minder last van de reis hebben. Zorg dat je rond bedtijd vertrekt. De kinderen zullen moe zijn en het grootste gedeelte van de reis rustig slapen. Ga je met de auto? Probeer dan zelf ook (als je niet de bestuurder bent) je rust te pakken. 

6 Wees geduldig!

Kortom, een vakantie met kinderen is hartstikke leuk, maar er kunnen behoorlijk wat dingen misgaan. Alles gaat een stuk langzamer dan dat je gewend bent en het is bij vlagen ook erg uitdagend. Het beste advies: wees geduldig. Wanneer je haast hebt, zullen er dingen fout gaan en vergeet niet: je kinderen kunnen er niks aan doen!

Zo, dit waren onze tips voor een vakantie met dreumes. Zijn we nog tips voor een vakantie met peuter vergeten? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Related Articles