You are here: Home » Reizen » Romantische stedentrip in eigen land: 4 gezellige Nederlandse steden!

Romantische stedentrip in eigen land: 4 gezellige Nederlandse steden!

door Jaro
amersfoort-romantisch

We mogen in principe weer reizen, na maanden in een soort van ‘intelligente lockdown’ te hebben gezeten. Net op tijd voor de zomervakantie dus. Toch ligt het coronavirus nog altijd op de loer. Het kan overal weer uitbreken en we zijn er voorlopig nog niet vanaf. Daarom kiezen veel mensen ervoor om in eigen land op vakantie te gaan. En dat is zo vervelend nog niet. Nederland heeft ontzettend veel te bieden. Denk aan de prachtige natuurgebieden, de ontiegelijke lange kustlijn én de gezellige steden. In dit artikelen hebben we een aantal gezellige steden op een rij gezet voor een romantische stedentrip in eigen land!

Romantische stedentrip in eigen land!

Steden als Utrecht, Amsterdam, Rotterdam of Den Haag zijn bij de meeste Nederlanders wel bekend. Hartstikke leuke steden, maar Nederland heeft veel meer leuke steden voor een romantische en verrassende stedentrip. Romantisch overnachten in Nederland doe je in onderstaande 4 steden!

1 Middelburg

Zeeland is een van de mooiste provincies van het land met een overweldigend mooie kustlijn. Het is dan ook geen verrassing dat deze provincie op de lijst met romantische stedentrips in eigen land staat. Een Zeeuwse stad die zeker een bezoekje waar is: Middelburg. Dit is de hoofdstad van Zeeland. De stad telt ongeveer 50.000 inwoners en het is er erg gezellig. Het is een historische stad met een levendig centrum. Ideaal voor een romantische stedentrip in de winter, maar ook zeker in de zomer. Op de fiets kun je binnen twintig minuten het strand bereiken.

2 Giethoorn

Giethoorn wordt ook wel ‘Het Venetië van Nederland genoemd’. Ideaal voor een romantische stedentrip in eigen land. Je vindt er vele gezellige plekken waar je kunt overnachten en je kunt er natuurlijk heerlijk varen. Er zijn meer rivieren dan straten in Giethoorn. Romantisch ronddobberen is dus een echte must. Wel een waarschuwing: vermijdt het hoofdseizoen! Rond deze tijd zal het er stikken van de toeristen. In het voorjaar en in het najaar kun je hier gelukkig wel in alle rust genieten van de prachtige omgeving!

3 Eindhoven

Van Giethoorn gaan we naar Noord-Brabant. Eindhoven ken je waarschijnlijk wel van het gezellig carnaval. Ook buiten carnaval is dit een erg gezellige stad. Eindhoven staat ook wel bekend als de designstad van Nederland. In de lichtstad vind je gezellige koffietentjes, hippe restaurants en pittoreske straatjes. Ook kun je er geweldig winkelen en overnachten doe je in een van de romantische hotels. Een tip is overnachten in ‘De Eindhovenaar’. Slapen in dit pand uit de jaren vijftig is een unieke ervaring. Op gebied van eten heb je in Eindhoven meer dan genoeg keuze. Of je nu van Italiaans houdt, een vegan restaurant zoekt of fan bent van Hollandse kost, in Eindhoven vind je het!

4 Amersfoort

Op steenworp afstand van de stad Utrecht vind je het gezellige Amersfoort. Deze middelgrote stad staat bekend om de rijke historie en de prachtige grachtengordel. De stad is niet erg groot, je kunt dus alles te voet bereiken. Het bergkwartier is een van de mooiste plekken van de stad. In deze oude villawijk vind je veel natuur en knusse parken. Zo kunnen jullie samen heerlijk fantaseren over wat voor huis jullie later zouden willen. In de binnenstad vind je veel gezellige café’s en ook ’s avonds is de sfeer erg goed en gezellig in Amersfoort. Kortom, een echte aanrader!

romantische-stedentrip-in-eigen-land

Zijn we nog romantische steden vergeten? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

 

Related Articles