You are here: Home » Tech » Geld besparen op je nieuwe smartphone? Dit zijn de beste tips

Geld besparen op je nieuwe smartphone? Dit zijn de beste tips

door danny
Geld besparen op je nieuwe smartphone Dit zijn de beste tips

Van plan om een nieuwe smartphone te kopen? Dan is het goed mogelijk dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn namelijk talloze smartphones waar je uit kunt kiezen. Je kunt gaan voor een duurdere smartphone, maar het is ook mogelijk om voor een relatief goedkope smartphone te kiezen. Het is in ieder geval mogelijk om geld te besparen op je nieuwe toestel. Ben je benieuwd hoe je dit doet? Lees dan snel verder, wij geven je wat handige tips!

Doe inspiratie op

Om geld te besparen op je nieuwe smartphone, is het eerst goed om inspiratie op te doen. Want voordat je een goede keuze kunt maken, is het natuurlijk handig om te weten wat er allemaal beschikbaar is. Ga eens na welke smartphones allemaal te koop zijn en voor welke prijs. Zo krijg je hier een beter beeld van en wordt het straks makkelijker om specifieker te zoeken. Inspiratie opdoen kun je op verschillende manieren. Zo kun je naar een fysieke winkel gaan, maar kun je ook op het internet al een heel eind komen.

Kies niet voor een nieuw model

Hoewel het misschien aantrekkelijk is om als je een nieuwe smartphone wilt kopen te kiezen voor een nieuw model, is dit niet handig om te doen als je graag geld wilt besparen. Als een telefoon net op de markt is gebracht, dan wordt deze namelijk vaak verkocht voor een hoge prijs. Je kunt in dit geval of wachten tot het toestel wat goedkoper is, of kiezen voor een wat ouder model. Ook oudere modellen telefoons kunnen namelijk gewoon zeer goed zijn én je betaalt hier minder geld voor.

Zoals je waarschijnlijk wel weet zijn iPhones enorm populair. Ook staan deze telefoons er vaak om bekend dat deze vrij prijzig zijn. Een goedkope iPhone kopen is echter ook zeker een mogelijkheid. Omdat er al nieuwere modellen op de markt zijn uitgebracht, daalt de prijs van oudere modellen. En dit biedt jou de kans om een toffe iPhone voor een relatief goedkope prijs te kopen.

Vergelijken

Vergelijken

Wat handig is om te doen als je graag geld wilt besparen op je nieuwe telefoon, is vergelijken. Er zijn namelijk veel aanbieders van telefoons en het is goed mogelijk dat dit best in prijs kan schelen. Kies dus niet blindelings voor een bepaalde aanbieder, even research doen kan nooit kwaad. Misschien kan dit je wel tientallen euro’s schelen en dit is dan natuurlijk altijd mooi meegenomen.

Je oude telefoon inruilen

Wat ook slim kan zijn om te doen, is om je oude telefoon in te ruilen. Hierdoor krijg je geld voor je oude telefoon en dit geld kun je dan weer gebruiken voor de aanschaf van een nieuwe telefoon. Hierdoor kun je geld besparen op de aankoop en dit is fijn. Je kunt je oude telefoon op meerdere manieren inruilen. Sommige aanbieders betalen geld terug voor het hebben van je oude telefoon. Ook kan het een optie zijn om jouw oude toestel op te sturen naar een bedrijf dat zich focust op refurbished telefoons. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je telefoon door te verkopen aan iemand anders of op Marktplaats te zetten.

Deze tips zijn handig om in gedachten te houden bij het kopen van een nieuwe smartphone. Het is altijd fijn om geld te besparen, dus waar dit mogelijk is moet je deze kans grijpen. Een smartphone is tenslotte best een investering, waardoor het altijd fijn is om dit voor een goedkopere prijs te kopen!

Related Articles