You are here: Home » Zakelijk » 5 voordelen van een zakelijke rekening!

5 voordelen van een zakelijke rekening!

door Jaro
zakelijke rekening afsluiten

Een vraag die veel ondernemers stellen: Wat zijn de voordelen van een zakelijke rekening? Wanneer je een eigen bedrijf hebt opgestart en je eenmaal winst maakt, dan is het verstandig om voor jezelf na te gaan of zo’n zakelijke bankrekening nuttig is. Het gescheiden houden van privé en zakelijke inkomsten en uitgaven kan namelijk voor veel (jonge) ondernemers voor chaos zorgen. Wat zijn nu precies de voordelen van een zakelijke bankrekening?

Voordelen zakelijke rekening

Wat is nu het verschil tussen een persoonlijke rekening en een zakelijke rekening? Beide rekeningen zijn vergelijkbaar, maar een zakelijke rekening is over het algemeen duurder. Ook is een zakelijke rekening volgens de belastingdienst niet verplicht. Wel zitten er een aantal voordelen aan een zakelijke rekening verbonden. Wij hebben er 5 op een rijtje gezet!

1 Overzichtelijk

Het waarschijnlijk grootste voordeel van een zakelijke rekening is het overzicht. Wanneer je alleen over een privérekening beschikt lopen zakelijke en privé financiën dwars door elkaar heen. Met een zakelijke rekening heb je deze financiën altijd gescheiden. Bovendien zijn zakelijke kosten aftrekbaar voor de belastingdienst. Met een zakelijke rekening zie je precies welke kosten je hebt gemaakt en kun je dit eenvoudig doorgeven aan de belastingdienst.

2 Professioneel

Professionaliteit is in het bedrijfsleven van ontzettend grote waarde. Als je niet professioneel overkomt, dan gaan je potentiële klanten liever naar de concurrent. Een eigen huisstijl met website en zakelijk e-mailadres dragen hier uiteraard aan bij, maar ook een zakelijke rekening. Je kunt deze zakelijke rekening namelijk op naam van de zaak zetten. Een privérekening staat bijvoorbeeld op Frank Bosman, terwijl de zakelijke rekening op naam staat van ‘Bosman BV’. En zeg nu eerlijk, wat staat professioneler? Juist! Zo laat je dus bij het sturen van een offerte of factuur een professionele indruk achter.

3 Eenvoud

Met name ondernemers in de creatieve sector hebben een ongelofelijke hekel aan het doen van administratie. Bedragen uitrekenen, kosten bijhouden, facturen opmaken, noem maar op. Vaak wordt in deze gevallen een boekhouder ingezet of gebruik gemaakt van een online boekhoudprogramma. Met behulp van deze programma’s kun je zelf eenvoudig je boekhouding bijhouden. Al helemaal wanneer je gebruik maakt van een zakelijke rekening. Je kunt deze bankrekening namelijk koppelen aan het boekhoudprogramma. Zo worden je uitgaven en inkomsten automatisch in het boekhoudprogramma geladen. Eenvoudiger ga je het niet krijgen!

4 Meer mogelijkheden

Uiteraard kun je met zowel een privérekening als een zakelijke rekening geld ontvangen en versturen. Een bank is echter meer dan alleen een bankrekening. Een zakelijke rekening biedt veel meer mogelijkheden. Zo is het bij veel banken mogelijk om een incasso in te stellen, kunnen je klanten betalen via iDEAL en krijg je vaak een gratis zakelijke creditcard. Ook is de klantenservice bij een zakelijke rekening een stuk beter. Zo krijg je altijd een specialist aan de lijn die samen met jou aan de slag gaat om eventuele problemen op te lossen.

5 Startersvoordeel

En.. Hebben bovenstaande voordelen jou overgehaald om een zakelijke rekening af te sluiten? Dan hebben we nog een voordeel voor je: veel banken geven speciale ‘starterskorting’ aan beginnende ondernemers die voor het eerst een zakelijke rekening afsluiten. Zo zijn er al zakelijke rekeningen waar je met korting voor 5 tot 10 euro per maand mee aan de slag kunt!

Dit waren de voordelen van een zakelijke rekening. Heb jij een zakelijke rekening? Zo ja, we horen graag je ervaringen. Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Related Articles