You are here: Home » Lifestyle » Welke verschillende soorten boormachines zijn er?

Welke verschillende soorten boormachines zijn er?

door danny
Welke verschillende soorten boormachines zijn er

Ben je van plan om zelf in huis te gaan klussen, of zoek je alvast een cadeau voor Vaderdag? Een boormachine is onmisbaar voor de klussende doe-het-zelver. Maar er bestaan verschillende soorten boormachines die elk hun eigen specialiteit hebben. Welke verschillende soorten boormachines zijn er en waar kun je ze voor gebruiken?

Accu boormachine

De accuboormachine is de meest verkochte soort boormachine. Hiermee kun je boren in hout, metaal en zachte steensoorten. Ook kun je er schroeven mee vast- en losdraaien. Zoek je dus een handige allround machine zonder elektriciteitssnoer, zodat je er flexibel mee kunt werken, dan is een accuboormachine de beste keuze. Koop je accu boormachine via Mastertools.

Accu klopboormachine

Accuklopboormachines zijn net iets krachtiger dan accuboormachines, en daar betaal je dan ook extra voor. Deze boormachines hebben een in en uit te schakelen klopfunctie die het ook mogelijk maakt om gaten te boren in harde steensoorten zoals beton. Maar je kunt er ook gewoon mee in hout, metaal en zachte steensoorten boren. Het is dus een handige allround boormachine met extra mogelijkheden.

Boorhamer of combihamer

Ook boorhamers en combihamers kunnen worden gebruikt om gaten in beton of andere harde steensoorten te kunnen boren. Daarnaast kun je er ook sloop- en breekwerkzaamheden mee verrichten. Ook kun je er gewoon in hout, metaal en zachtere steensoorten mee boren. Wil je wel gaan boren in beton maar niet beitelen, dan kun je het best een boorhamer zonder beitelfunctie kiezen. Ben je echter van plan om een muur te gaan wegbreken, bijvoorbeeld om de badkamer te verbouwen, dan kun je het best een boorhamer met beitelfunctie of een zogenaamde combihamer kopen.

Boormachine

Breekhamer

Ben je van plan om zelf vloeren te gaan openbreken, te plavuizen of tegels te verwijderen? Dan heb je een breekhamer nodig. Dit is de enige juiste oplossing voor zware en uitdagende sloopwerkzaamheden. Het nadeel van een breekhamer is wel dat de boorkop niet kan draaien, waardoor je er niet mee kunt boren of schroeven. Je hebt de keuze uit elektrische breekhamers, pneumatische breekhamers en exemplaren die werken op brandstof.

Kolomboormachine of tafelboormachine

Wil je heel secuur gaten kunnen boren, bijvoorbeeld voor een kast of ander meubel? Dan kun je het beste voor een kolomboormachine of een tafelboormachine gaan. De tafelboormachine is daarbij het handigst, omdat hij makkelijker te verplaatsen is. De prestaties van beide typen boormachines zijn wel hetzelfde. Je kunt ermee als een ware professional meerdere gaten met een gelijke diepte boren die ook nog eens recht op één lijn liggen.

Accu schroevendraaier

Heb je een boormachine gevonden die je wel erg goedkoop vindt? Dan is de kans groot dat het een accu schroevendraaier is in plaats van een accu boormachine. Deze zijn ideaal om schroeven mee los of vast te draaien zonder daar kracht voor te hoeven zetten. Maar je kunt er niet mee boren, dus je hebt er weinig aan als je in feite op zoek bent naar een apparaat om gaten mee te kunnen boren.

Wat wordt jouw nieuwe boormachine? Denk eraan wanneer je je aankoop doet: goedkoop is meestal duurkoop. Investeer dus liever een goed apparaat waar je lang plezier van kunt hebben.

Related Articles