You are here: Home » Lifestyle » Wat kun je je sportieve tiener geven voor zijn of haar verjaardag?

Wat kun je je sportieve tiener geven voor zijn of haar verjaardag?

door danny
Wat kun je je sportieve tiener geven voor zijn of haar verjaardag

Zit de verjaardag van jouw tiener er weer aan te komen? De jeugd van tegenwoordig heeft al zo veel dat het soms moeilijk kan zijn om met een leuk cadeau op de proppen te komen, en geld geven is simpelweg niet zo leuk als het geven van een cadeau dat écht raak is. Is jouw zoon of dochter een echte sportieveling, dan zou je daar handig op kunnen inspelen bij het uitzoeken van een cadeau. Wij geven ter inspiratie een aantal tips voor cadeaus voor de verjaardag van jouw sportieve tiener.

SikSilk sportkleding

Laten we er eerlijk over zijn, sportkleding is vaak niet heel stijlvol. Dit terwijl tieners anno 2020 erg zelfbewust zijn en graag goed voor de dag willen komen. Met dat in het achterhoofd is de luxe en hippe sportkleding van het Engelse merk SikSilk een uitstekend cadeau voor jouw sportieve tiener. SikSilk maakt sportkleding die sportief én gestileerd is, met stoere prints en frisse kleuren of mooie retrotinten. Dezelfde kleding is dusdanig modieus dat het naast sportkleding ook prima als streetwear te gebruiken is. Jouw zoon of dochter kan zich er helemaal de koning te rijk in voelen. Zeker met in het achterhoofd dat een aantal van de grootste wereldsterren, met name uit de voetbalwereld, in kleding van SikSilk rondloopt. De Braziliaanse topvoetballer Dani Alves was de pionier: hij werd op slag verliefd op de kleding van SikSilk en zijn voorbeeld werd snel overgenomen door andere wereldsterren als Cristiano Ronaldo, Neymar en Luis Suarez. De kleding is onmiskenbaar herkenbaar, want het logo van SikSilk is stijlvol vormgegeven, dus jouw tiener kan er vol trots in rondlopen.

Smartwatch of activity tracker

Het klassieke horloge wordt tegenwoordig steeds vaker vervangen voor een smartwatch of activity tracker. Die laatste twee vergen een investering die niet elke tiener zomaar kan maken, waarmee het een goede optie is om cadeau te geven. Een activity tracker is de bescheiden variant, die hartslagmetingen doet en beweging bijhoudt (en natuurlijk ook de tijd weergeeft). Vaak kun je er ook beperkt berichtjes op ontvangen. Met veel smartwatches kun je ook je hartslag meten en sportieve activiteit registreren, met wat meer functionaliteiten van een smartphone. Met sommige modellen van beide soorten sportieve horloges is het ook mogelijk om de zuurstofopname op te nemen. Activity trackers en smartwatches stimuleren het bewegen en geven inzicht in je activiteit, wat natuurlijk erg interessant is voor een tiener die graag sport. Het loont om te zoeken naar een model dat ingebouwde GPS heeft en eventueel ook een ingebouwde MP3-speler, zodat je zoon of dochter bijvoorbeeld zonder de smartphone bij zich te hoeven dragen een rondje kan gaan hardlopen mét muziek en de mogelijkheid om de route te meten en achteraf weer te geven.

Beter sportschoeisel

Sportschoeisel voor een tiener

De ene sportschoen is de andere niet. Als jouw zoon of dochter actief sport, dan is het beter voor het lichaam als hij of zij dit op echt goede sportschoenen kan doen die voldoende demping en ontluchting bieden. Goede sportschoenen zijn echter vaak behoorlijk duur, en zijn dan ook niet een investering die een tiener graag zelf zou willen maken. Jij kunt daar een handje bij helpen door jouw sportieve zoon of dochter voor de verjaardag het uitzoeken van goede sportschoenen cadeau te geven. Het fijne van kwaliteitsschoenen is dat ze stevig zijn en vaak lang meekunnen. Houd daarbij wel een beetje rekening met het feit dat jouw kind mogelijk nog in de groei zit.

Abonnement voor een sportschool

Heeft jouw sportieve tiener nog geen abonnement voor een sportschool? Zelf de maandelijkse lasten hiervoor dragen is niet voor iedere tiener even goed mogelijk, terwijl de wens er misschien wel is om in een sportschool te kunnen sporten. Daarom zou je voor de verjaardag van je zoon of dochter een abonnement bij een sportschool cadeau kunnen geven. Zo bied je jouw kind meer mogelijkheden om te sporten en bijvoorbeeld gericht spiergroepen te trainen.

Related Articles