You are here: Home » Eten & Drinken » 5 tips om wijn in huis te halen voor een feestje

5 tips om wijn in huis te halen voor een feestje

door danny
5 tips om wijn in huis te halen voor een feestje

Iedereen heeft wel zin in een feestje. Gezellig kletsen, roddelen, lachen en bijpraten. En dat alles het liefst met een goed glas wijn in de hand. De vraag is alleen: welke wijn? Er is immers enorm veel keuze en elke wijn is weer anders.

Tip 1: Ken je gasten

Bedenk wie er op visite komen en bedenk wat ze graag drinken. Als je het niet zeker weet, kun je het altijd nog aan ze vragen. Zorg altijd voor een aantal veilige wijnen, de wijnen die ze dus graag drinken, maar zorg ook voor verrassingen. Mensen zijn niet altijd geneigd om buiten de gebaande paden te wandelen, maar willen soms wel een zetje in de rug. Koop daarom ook een paar flessen van druivenrassen die ze niet kennen of andere bijzondere wijnen. Al proeven ze van alles een klein slokje, er zal zeker over nagepraat worden.

Tip 2: Match met hapjes

Serveer je veel verschillende hapjes tijdens de verjaardag of borrel, zorg dan dat er altijd wel een wijn is die bij een paar van die hapjes past. Anders is het ook zo zonde. Om er een echte wijn en spijs borrel van te maken, kun je bij de verschillende hapjes kaartjes plaatsen met daarop de naam van de wijn die daar goed bij past. Dan kunnen mensen altijd beslissen of ze de wijn willen matchen met het hapje.

Tip 3: Genoeg keus

Wijn voor een feestje

Zorg dat er altijd genoeg te kiezen is voor de gasten. Heb je daarvoor veel verschillende wijnen nodig, koop dan een wijnpakket. Er zijn verschillende wijnpakketten te koop. Zo kun je gaan voor een pakket met wijnen van een bepaald druivenras, verschillende wijnen uit een bepaald land of een bepaalde regio, of juist wijnen die passen bij een bepaald seizoen.

Tip 4: Voorraad

Het laatste dat je wil is een tekort aan wijn. Je kunt beter aan het eind van de avond een aantal flessen over hebben of juist veel te veel hebben gekocht, dan dat mensen vragen om nog een glas en jij ‘nee’ moet verkopen. Bedenk dus van te voren goed hoeveel mensen ongeveer zullen drinken en maak een schatting.

Tip 5: Koop slim in

Als je aardig wat wijn nodig hebt kun je dat natuurlijk zelf gaan halen, maar tegenwoordig is thuis laten bezorgen veel handiger. Online is er genoeg keus en is wijn kopen helemaal niet zo moeilijk meer. Wijnen zijn vaak ook nog eens voorzien van een proefnotitie zodat je precies weet wat voor wijn je gaat bestellen. En dat is niet het enige voordeel. Online staan er vaak ook nog eens fijne wijnaanbiedingen.

Related Articles