You are here: Home » Baby & Kids » Alles wat je nodig hebt voor een gezellige picknick met je gezin

Alles wat je nodig hebt voor een gezellige picknick met je gezin

door Marieke
Alles wat je nodig hebt voor een gezellige picknick

Het is de laatste tijd prachtig weer! Heerlijk om met je gezin naar buiten te gaan en te genieten van zon, de natuur en bovenal van elkaar. Er zijn tal van uitstapjes te bedenken waar je samen met je gezin naartoe kunt gaan. Denk bijvoorbeeld aan het strand, een wandeling door het bos of een dagje naar een (natuur)speeltuin. Zo’n dagje uit kun je helemaal compleet maken door een gezellige picknickmand mee te nemen en met elkaar te genieten van een lunch. Maar wat heb je nodig voor een gezellige picknick? In dit artikel geven wij je een aantal tips voor een onvergetelijke dag!

Picknickmand

Wil je het echt goed doen, dan is een picknickmand onmisbaar. Er zijn ontzettend veel picknickmanden te koop met alles erop en eraan. Houd wel rekening met de samenstelling van je gezin. Ga je met meer dan 4 personen picknicken, dan heb je niets aan een mand met inhoud van 4 personen, dan kom je altijd te kort.

Let ook op de inhoud van de mand. Zit er alles in wat jij nodig hebt? Als je nog iets mist, dan kun je altijd nog spullen los aanschaffen en deze aan je mand toevoegen.

Picknickkleed

Als je gaat picknicken is het gezellig om met elkaar op een picknickkleed te zitten. Zoek de mooiste, gezelligste, kleurrijkste picknickkleed die groot genoeg is voor jullie allemaal. Of koop er gewoon twee.

Een receptenmap

Leg van tevoren een receptenmap aan met allerlei lekkere hapjes dat je mee kunt nemen naar een picknick. Let echter wel op de weersomstandigheden. Als het 30+ graden is, dan is het misschien niet zo verstandig om filet American of carpaccio mee te nemen. Ook chocolade kun je misschien beter thuislaten als het zo warm is. Als je een receptenmap aanlegt met allerlei verschillende soorten hapjes en lekkere broodjes, dan kun je daar steeds weer een aantal lekkere dingen uitzoeken, en zo heb je ook steeds een afwisselende picknick. Enkele tips zijn: bladerdeeghapjes, fruitspiesjes, wraps, cupcakes, sandwiches, worstenbroodjes, enz.

Drankjes

Op een warme zomerdag lust je wel een koel drankje tijdens de picknick. Leg de avond van tevoren alvast de drankjes dat je mee wilt nemen in de koelkast. Je drankjes kun je ook in een thermosfles bewaren zodat het wel een poosje koud blijft. Je drankjes in de vriezer stoppen kan ook, maar het duurt wel een poos voordat het ontdooid is, dus houdt daar wel rekening mee.

Wil je warme dranken meenemen? Dat kan natuurlijk ook prima in een thermosfles. Ook kun je bijvoorbeeld heet water meenemen en zakjes cup-a-soup, zodat je tijdens de picknick ook van een soepje kunt genieten.

Een lijst met mooie plekken

Maak een lijstje met prachtige plekken waar je zou kunnen picknicken. Zo kun je er altijd eentje uitkiezen mocht je onverwachts spontaan erop uitgaan voor een picknick.

Spelletjes

Jeu-de-boules, tennis, badminton, ringwerpen, mölkky, kubb … Neem een aantal spelletjes mee waarmee jullie je voor, tijdens of na de picknick wel mee kunnen vermaken. Of kies ervoor om in een speeltuin te picknicken zodat je kinderen zich daar ook kunnen vermaken als zij zijn uitgegeten, maar jullie nog niet.

Lees ook: De lekkerste ijsjes maak je zelf; 4 recepten

 

Related Articles