You are here: Home » Gezond » 5 trucs om je weerstand te verhogen!

5 trucs om je weerstand te verhogen!

door Jaro
weerstand-verhogen-blogo

Veel mensen kampen geregeld met een lage weerstand en hebben behoefte hun weerstand te verhogen. Ongezonde voeding, een structureel slaaptekort en het onstuimige weer in Nederland kunnen oorzaken zijn van een lage weerstand. Een lage weerstand is opzich niets mee, maar zorgt er wel voor dat je sneller ziek wordt. Oplossing is logischerwijs om je weerstand te verhogen. Maar hoe verhoog je je weerstand? Wij hebben 5 trucs om je weerstand te verhogen op een rijtje gezet!

Weerstand verhogen

Een goede weerstand vormt de basis van een goede gezondheid. De meest ziektes en worden namelijk niet veroorzaakt door virussen of bacteriën, maar door een verlaagd immuunsysteem. Kortom, een goede weerstand is erg belangrijk. Hieronder 5 tips om je weerstand te verhogen!

1 Eet gezond

De meest logische manier om je weerstand te verhogen op natuurlijke manier is door voeding. Door gezond en gevarieerd te eten zorg je dat je alle belangrijke voedingsstoffen binnen krijgt. Je kunt hiervoor de schijf van vijf gebruiken. Zorg dat je voldoende vezels, groente en fruit, eiwitten en vetten binnenkrijgt.

2 Vitamine C

Een andere manier om je weerstand te verhogen is door middel van Vitamine C. Deze bijzondere vitamine heeft een antioxidant functie en werkt weerstand verhogend. Producten die veel vitamine C bevatten: citrusvruchten zoals sinaasappels, mandarijnen, citroen en limoen, paprika, kiwi’s, bessen en aardbeien. Wanneer je voelt dat je een lage weerstand krijgt, kun je er ook voor kiezen om vitamine C pillen te slikken. Deze supplementen geven je lichaam als het ware een boost.

weerstand-verhogen-blogo-2

3 Weerstand verhogen met homeopathie

Er zijn ook verschillende homeopathische middelen die weerstand verhogend werken. De werking van deze producten is weliswaar niet wetenschappelijk onderbouwd, maar de ervaring leert dat dit soort medicijnen in situaties als een lage weerstand erg effectief kunnen zijn. Voorbeelden zijn producten met Echinacea purpurea, ook wel bekend als de ‘rode zonnehoed’. De stoffen in deze plant bevorderen de beweging van witte bloedlichaampjes en voorkomen infecties.

4 Zorg voor voldoende lichaamsbeweging

Een andere tip tegen een lage weerstand: beweeg! En dan het liefst in de buitenlucht. Je hoeft echt niet elke dag een uur te gaan joggen, maar zorg in ieder geval dat je minstens een half uurtje per dag in beweging bent. Dit kan zijn een rondje fietsen, een paar keer met de hond lopen of bijvoorbeeld eens per twee dagen een uurtje zwemmen. Beweging zorgt voor een betere doorbloeding. Dit heeft op zijn beurt weer een positief effect op de aanvoer van voedingsstoffen én – niet onbelangrijk – de afvoer van afvalstoffen.

5 Ontspan

Als laatste tip: zorg dat je voldoende rust krijgt. Stress is niet alleen slecht voor je mentale gezondheid, maar ook je lichaam kan hieronder gaan leiden. Te weinig slaap en te veel stress zorgen voor een lagere weerstand en dat wil je natuurlijk niet hebben. Het verschilt uiteraard per persoon hoeveel effect dit op je lichaam heeft. Het is dus zaak om dit voor jezelf een beetje te ontdekken. Zorg in ieder geval voor minstens 7 uur slaap per nacht en als je teveel aan je hoofd hebt, kan het verstandig zijn om het – indien mogelijk – iets rustiger aan te gaan doen.

Hoe zit het met jouw weerstand? En hoe zorg jij voor een hoge weerstand? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Related Articles