You are here: Home » Gezond » Hoe kom je van wratten af? Dat doe je zo!

Hoe kom je van wratten af? Dat doe je zo!

door Jaro

Hoe kom je van wratten af? Dat is de vraag die je jezelf als eerste stelt wanneer je hier last van hebt. Veel mensen hebben weleens wratjes gehad. Heel vervelend en deze jongens zijn ook nog eens erg besmettelijk. Gelukkig zijn er een paar manieren waarmee je binnen no time van je wratjes af bent. Terug bij de grote vraag: Hoe kom je van een wrat af? Hieronder een aantal handige tips voor de behandeling van wratten!

 

Hoe kom je van wratten af?

Wratten worden veroorzaakt door een virus. Dat maakt de wratten ook zo besmettelijk. Dit virus kan in principe bij iedereen voor wratjes zorgen. Er zijn verschillende soorten wratjes. Reguliere wratten en bolhoedwratten. Beide worden door een ander virus veroorzaakt, maar de behandeling van deze wratjes is nagenoeg hetzelfde. Maar goed, hoe kom je van wratten af? Er zijn verschillende manieren om wratten te behandelen. Je kunt de wratten laten bevriezen, de wratten laten verwijderen of een middel tegen wratten gebruiken. We hebben de verschillende behandelingen hieronder op een rijtje gezet!

 

Chemische behandeling

De meest voorkomende behandeling van wrattjes is het chemisch verwijderen van de wratjes. Dit klinkt erger dan dat het in werkelijkheid is. Hoe werkt dit precies? Er zijn verschillende manieren. Zo kun je ervoor kiezen om de wrat door middel van bevriezing te verwijderen, maar er kan ook gebruik gemaakt worden van elektrische impulsen. Beide manieren zorgen er in de meeste gevallen voor dat de wratjes verdwijnen. De behandeling is niet pijnlijk en is zo voorbij. Hieronder lichten we de bevriezingsmethode kort toe.

 

Wratten bevriezen

Hoe gaat het bevriezen van wratjes nu precies? Je kunt dit namelijk ook zelf thuis doen. Door middel van een speciale wrattenspray of met een wattenstokje. Dit wattenstokje stop je in speciale vloeibare stikstof waarmee je het wratje bevriest. Doe dit telkens voor 10 seconden tot de wrat weg is. Vaak verdwijnt de wrat na 1 of 2 keer. Kom je er zelf niet uit? Dan kun je de wratjes ook laten bevriezen bij de dokter.

 

Alternatieve behandelingen

Wat als je geen gebruik wilt maken van chemische middelen? Hoe kom je dan van wratten af? Er zijn gelukkig alternatieve behandelingen mogelijk. Deze middelen tegen wratjes werken iets minder snel en het is vaak niet wetenschappelijk bewezen dat deze ook echt werken. Wanneer je voor deze manier kiest, dan kun je het beste bij een homeopaat langsgaan. Diegene weet namelijk precies hoeveel je van elk middel moet gebruiken. Nogmaals, het is niet zeker dat deze behandeling ook werkt bij jou, maar je kunt het in ieder geval proberen.

 

Overig advies

Kortom, de behandeling van wratten is niet erg gecompliceerd. Je bent er waarschijnlijk zo weer vanaf. We is het erg belangrijk dat je hygiënisch door het leven gaat. Zo voorkom je dat je anderen besmet en dat het virus zich verder en verder zal verspreiden.

 

Wratten voorkomen

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Hoe kun je wratjes voorkomen? De sleutel is hygiëne. Houd je lichaam goed schoon en zo verklein je de kans dat je besmet wordt met wratjes. Was je handen regelmatig en wees actief bezig met je hygiëne. Was de kleding die in direct contact met je huid is geregeld en douche ook elke dag of om de dag. Zo voorkom je ze én voorkom je dat je anderen besmet!

 Heb jij hier weleens last van gehad? Hoe kwam jij toen van je wratten af? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Related Articles