You are here: Home » Gezond » Lichaamshaar verwijderen: dit zijn de 5 manieren!

Lichaamshaar verwijderen: dit zijn de 5 manieren!

door Jaro

Iedereen heeft lichaamsbeharing, de een wat meer dan de ander. Bij zowel mannen als vrouwen kan overmatige lichaamsbeharing voor onzekerheid zorgen. Gelukkig zijn er manieren om lichaamshaar te verwijderen. Manieren die je telkens moet herhalen, maar ook manieren waarmee je in één keer korte metten maakt met het lichaamshaar. Wij hebben verschillende manieren om lichaamsbeharing te verwijderen op een rijtje gezet!

Lichaamshaar verwijderen

Overmatige lichaamsbeharing kan dus in veel gevallen ongemakkelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan mannen die veel rug haar hebben, of vrouwen die (zwarte) haren op hun gezicht hebben. Er is niets mis mee en het is niet ongezond, maar je zult toch raar aangekeken worden, hoe triest dat ook klinkt. Je hoeft je hier niets van aan te trekken, maar toch zijn er mensen die zich hierdoor onzeker gaan voelen. Herken jij jezelf hierin? Dan kan het een optie zijn om je lichaamsbeharing te verwijderen. Hoe pak je dat aan? Hieronder 5 tips om lichaamshaar te verwijderen!

1 Scheren

De meest voor de hand liggende manier is scheren. Dit wordt uiteraard gedaan bij mannen die baardgroei hebben. Ook kun je bijvoorbeeld denken aan borsthaar scheren, bikinilijn scheren of schaamhaar scheren. Een populaire manier van lichaamshaar verwijderen voor mannen, maar ook voor vrouwen. Deze snelle oplossing voor ongewenst haar is eenvoudig en goedkoop. Nadeel is wel dat je deze handeling telkens moet herhalen als de haartjes terug groeien. Ook zullen de haren die je wegscheert steeds dikker terugkomen, waardoor de ongewenste haargroei dus erger wordt. Allemaal dingen om rekening mee te houden. 

lichaamsbeharing-verwijderen

2 Ontharingscrème

Een andere manier van tijdelijk lichaamshaar verwijderen is het gebruik van ontharingscrème. Hoe werkt het precies? Je smeert de ontharingscrème op en de chemicaliën in deze crème zullen het haar net onder het oppervlak van de huid verwijderen. Gebruik van deze crème is niet goed voor je huid. Als je een gezonde huid hebt, dan zul je hier geen last van ondervinden. Heb je een gevoelige huid? Dan kun je hier wel last van krijgen. Probeer de crème dus altijd eerst op een klein stukje huid om te kijken hoe je huid hierop reageert. Gebruik de crème beslist niet op je gezicht en lees altijd voor gebruik de bijsluiter door.

3 Epileren

Een andere manier om tijdelijk haren te verwijderen is epileren. Dit wordt veelal gedaan door vrouwen. Denk bijvoorbeeld aan het epileren van wenkbrauwen. Hoe werkt het? Met een pincet, met een touwtje of met een epileer apparaat, worden de haren uit je huid getrokken. Het duurt langer voordat de haren terug groeien en het resultaat is ook mooier. Nadeel van deze manier? Het is niet bepaald pijnloos, zoals je waarschijnlijk al verwacht.

4 Harsen

Nog een manier van tijdelijk ontharen: harsen! Deze manier is vergelijkbaar met epileren. De haartjes worden namelijk ook uit je huid getrokken. Het grote verschil? In plaats van met een pincet gebeurt dit door hars strips. Minstens zo pijnlijk als epileren, maar je kunt wel eenvoudig grotere oppervlaktes ontharen. Het wordt vaak gebruikt om rughaar te verwijderen, buikhaar te verwijderen of een bikinilijn te ontharen. 

5 Laseren

We sluiten af met een manier waarmee je definitief haar kunt verwijderen: laseren. Door middel van een geavanceerde lasertechniek kun je delen van je lichaam permanent ontharen. De haarwortel wordt vernietigd, waardoor de haartjes niet meer terug zullen groeien. Voordeel? De haartjes zullen niet meer terug groeien. Nadeel? Deze manier is erg prijzig, daarnaast duur het even voordat de laserbehandelingen effect hebben.

Zo, dit waren de 5 manieren om lichaamshaar te verwijderen. Heb jij weleens lichaamshaar verwijderd? Zo ja, op welke manier? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Related Articles