You are here: Home » Gezond » Met deze 10 sporten verbrand je de meeste calorieën!

Met deze 10 sporten verbrand je de meeste calorieën!

door Jaro
Met boksen verbrand je de meeste calorieën

Afvallen is één van voornaamste redenen waarom mensen sporten. Omdat ze zichzelf te dik vinden, of omdat ze voor de zomer een strak lichaam willen hebben. Maar hoeveel calorieën verbrand je met sporten? Dit verschilt uiteraard per sport. De ene sport is intensiever dan de andere sport. Wij hebben de 10 sporten op een rijtje gezet waarmee je de meeste calorieën verbrandt.

Met deze sporten verbrand je de meeste calorieën

Hieronder volgen de 10 sporten waarmee je de meeste calorieën verbrandt. Onderstaande cijfers zijn echter gemiddeldes. Het verschilt per persoon hoeveel calorieën je daadwerkelijk verbrandt. Zo verbrandt een persoon met een hoger vetpercentage over het algemeen meer dan een slank persoon.

10 Hardlopen op fitnessapparaat

Op #10 staat rennen op de loopband. Hiermee verbrand je gemiddeld zo’n 580 calorieën per uur. En dan hebben we de fietstocht naar de sportschool uiteraard niet meegerekend!

9 Fitness

Met de andere activiteiten in de sportschool – denk bijvoorbeeld aan sit-ups, bankdrukken, roeien, etc. – verbrand je circa 590 calorieën per uur. Ook niet verkeerd dus!

8 Fietsen

Van de sportschool gaan we naar de openbare weg: fietsen. Met fietsen verbrand je circa 604 calorieën per uur. Je kunt uiteraard ook meer calorieën verbranden wanneer je bijvoorbeeld heel snel fietst, of te maken hebt met tegenwind.

7 Voetbal

Eén van de meest populaire sporten onder de Nederlandse mannen is voetbal. Deze sport is op zowel sportief als op sociaal gebied erg belangrijk. Bovendien verbrand je hier ook de nodige calorieën mee. Met een uurtje voetballen verbrand je namelijk 612 calorieën. Dit komt dus neer op een kleine duizend calorieën per wedstrijd. Niet verkeerd dus!

6 Rugby

Van de ene teamsport naar de andere: rugby. Deze sport is met name in het Verenigd Koninkrijk populair, maar ook in Nederland spelen steeds meer mensen rugby. Net als voetbal verbrand je hier aardig wat calorieën mee: 614 per uur. Rugby brengt echter ook wat risico’s met zich mee. Zo kun je met deze sport snel een blessure oplopen en wordt er fysiek veel van je lichaam gevraagd.

5 Zwemmen

Zwemmen wordt gezien als één van de gezondste sporten. Je gebruikt een groot deel van je spieren en ook voor uithoudingsvermogen verbetert. Met een uurtje zwemmen verbrand je maar liefst 680 calorieën.

4 Hardlopen op de weg

Op de 10eplek zagen we hardlopen op een hardloopband voorbijkomen. Op de 4eplek staat hardlopen op de weg. Je verbrand hiermee 700 calorieën per uur. Hoe komt het dat er zo’n groot verschil tussen deze twee manieren van hardlopen zit? Dit ligt onder andere aan de weersomstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan de wind, de temperatuur en neerslag.

3 Roeien op een meer

Met name onder de studenten is roeien een erg populaire sport. Het is een teamsport die je buiten uitvoert. Heerlijk op het water met je teamgenoten. Bovendien verbrand je hier ook nog eens veel calorieën mee. Hoeveel? Een uurtje roeien staat garant voor de verbranding van 740 calorieën.

2 Squash

Op de tweede plek vinden we een intense sport: squash. Deze binnen versie van tennis staat bekend om zijn intensiviteit. Voor deze sport dien je snel te kunnen reageren en in korte tijd veel arbeid te verrichten. Met een uurtje squash verbrand je maar liefst 748 calorieën(!). Of je het een uur volhoudt is een tweede…

1 Boksen

Op nummer één staat boksen. Net als bij zwemmen gebruik je tijdens het boksen verschillende spiergroepen. Je gebruikt uiteraard je armen, maar ook je beenspieren en rugspieren worden intensief gebruikt. Het resultaat? 800 calorieën per uur!

Zo, met deze sporten verbrand je dus de meeste calorieën. Hoeveel calorieën verbrand jij gemiddeld per week met sporten?

Related Articles