You are here: Home » Wonen » 6 redenen om een boxspring te kopen

6 redenen om een boxspring te kopen

door danny
6 redenen om een boxspring te kopen

Wil je graag een boxspring kopen, maar twijfel je er stiekem nog aan of het écht iets voor je is? Dan komt dit artikel precies op het juiste moment! Hieronder lees je namelijk 6 redenen waarom een boxspring bed een goede aankoop is. Welke positieve punten trekken jou over de streep?

1. Optimaal comfort

De belangrijkste reden om een boxspring aan te schaffen, is toch wel het comfort. Het verende boxspring matras en de goede ondersteuning draagt bij aan een aangename nachtrust. Omdat er ontzettend veel verschillende soorten bedden en matrassen verkrijgbaar zijn, is er altijd wel een variant te vinden dat bij jouw wensen past. Vergeet daarnaast niet om je te verdiepen in de matrastoppers. Een topper kan het boxspring bed eventueel nog zachter maken.

2. Lange levensduur

Een boxspring bed heeft over het algemeen een lange levensduur. De boxspring zelf (dus de ‘box met veren’) gaat met gemak 20 jaar mee. Een bijpassend boxspring matras gemiddeld zo’n 10 jaar. Natuurlijk is dit ook afhankelijk van de kwaliteit, de materialen en het onderhoud. Een boxspring is hoe dan ook een goede investering voor de lange termijn!

3. Hogere instap

Hogere-instap

Een boxspringcombinatie (het bed + het matras) is een stuk hoger dan een traditioneel bed. Hierdoor kun je eenvoudiger in en uit bed stappen. Zo’n hogere instap is voor iedereen aangenaam, maar in het bijzonder aan te raden voor ouderen of mensen met lichamelijke klachten.

4. Zelf samen te stellen

Wist je dat je een boxspring helemaal zelf kunt samenstellen? Maak bijvoorbeeld gebruik van de handige 3D ontwerp tool op de website van Silvano. Deze configurator loopt allerlei stappen door waarin je jouw voorkeur kunt aangeven. Niet alleen voor het formaat en de gewenste kleur, maar ook voor de materialen, het matrassoort en eventueel bijpassende accessoires. Aan het einde krijg je een handig overzicht van de kosten en een duidelijk beeld van jouw zelf samengestelde boxspring bed.

5. Luxe uitstraling

Een boxspring heeft van nature een hele luxe uitstraling. Zeker als je kiest voor mooie bekleding en een bijpassend hoofbord. Met dit bed haal je echt het hotelgevoel naar je eigen slaapkamer. Daar worden we toch allemaal vrolijk van?

6. Eventueel elektrisch verstelbaar

Tot slot is het mogelijk om te kiezen voor een elektrisch verstelbare boxspring. Dit bed kun je met één simpele druk op de knop veranderen van positie. Verstel de hoogte van het hoofdeind en voeteneind om de ideale lig- of zitpositie te creëren.

Related Articles